Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pārsteidzoša patiesība par kosmētiku

Redakcija
Redakcija

Nav noslēpums, ka cīņā par sievietes skaistumu lielu lomu spēlē dažādi kosmētikas līdzekļi, kuri, kā ražotāji sola, saglabā bezmaz vai mūžīgu jaunibu un skaistumu. Kā neapjukt plašajā piedāvājumu klāstā? Kā atšķirt, kas ir patiesība un kas- tikai skaļa reklāma? Un kā atrast tieši to skaistumkopšanas līdzekli, kas jums vajadzīgs? Par to tad arī lasiet šajā rakstā.

Vai esat kādreiz dzirdējuši par Neatkarīgo Ekspertu Asociāciju? Tā nodarbojas ar dažādu produktu testēšanu, pētot un nosakot, kādu ietekmi katrs no tiem atstāj uz mūsu veselību. Šīs visnotaļ iespaidīgās un ietekmīgās organizācijas centrālais ofiss bāzējas Šveicē. (www.cidesco.com)

Iegūt NEA sertifikātu var praktiski jebkurš ražotājs, taču ne katrs to vēlas. Kāpēc? Tāpēc, ka ne katrs ir pārliecināts, ka viņa ražojums veiksmīgi izies visas nepieciešamās pārbaudes.

Sertifikācijas procedūra izskatās apmēram šādi:

Asociācijas eksperts ierodas ražošanas uzņēmumā bez iepriekšēja brīdinājuma un, apejot priekšniecības kabinetu, kas pilns ar skaistiem reklāmas bukletiem, tiešā ceļā dodas uz ražošanas cehu. Te viņu interesē tikai konveijera lenta, pa kuru slīd jau pārdošanai gatavie iepakojumi. Eksperts pēc nejaušības principa var paņem jebkuru no tiem. Tad nu nejauši izvēlētais produkts (un tieši tāds nokļūst mūsu mājās) tiek rūpīgi izpētīts un beigās saņem attiecīgu novērtējumu.

Veicot pārbaudes un izsniedzot sertifikātu, ekspertu komisija ņem vērā katras konkrētās produkcijas piederību konkrētai kategoriju, kuras kopā ir piecas:

1. Mass Marcet jeb masu kosmētika,
2. Middle Market jeb vidējās klases kosmētika,
3 LUX klase,
4. Profesionālā kosmētika,
5. Ārstnieciskā kosmētika

Apskatīsim sīkāk katru no piecām kategorijām

Mass Marcet jeb masu produkcija

Šajā kategorijā atrodama nedārga kosmētika, kas tiek ražota milzīgās partijās. Ražošanas procesa pamatā ir šķīdināšanas metode- tas nozīmē, ka augu valsts izejvielas tiek mērcētas formalīnā, pēc tam filtrētas un pievienotas kosmētikas līdzeklim. Šādu produktu sastāvā bez dabīgajām piedevām, ietilpst dažādas ķīmiskās piedevas un mākslīgie konservanti.

Masu produkcijas atšķirības zīme ir agresīvas reklāmas kampaņas.

Pazīstamākie šīs kategorijas ražotāji ir Oriflame, Faberlic, Avon, Nivea, Eveline, Lumene, Ruby Rose, Неrbinа , Belinda u.c.




Middle Market jeb vidējās klases kosmētika

Middle Market kategorijas kosmētika ir labākas kvalitātes un atšķirībā no masu produkcijas, ražošanas procesā tiek izmantotas tikai dabīgās izejvielas. Šo krēmu un ādas kopšanas līdzekļu sastāvā ir 30-60% dabīgās bioloģiski aktīvās vielas, kā arī augu valsts izcelsmes konservanti. Produkcijas ražošanas pamatā ir augu ekstraktu karstās izspiešanas princips.

Middle Market produkcija nav toksiska, tā lieliski mitrina un baro ādas ārējo slāni, tomēr ir viens "bet" un, proti- āda ātri pierod pie šiem līdzekļiem. Lai tā nenotiktu, vidējās klases kosmētikas līdzekļus nav ieteicams lietot ilgāk par sešiem mēnešiem no vietas. Vārdusakot, ik pēc pusgada šīs kategorijas līdzekļi jāmaina pret citiem.

Pie šīs kategorijas ražotājiem pieder Yevs Rocher, Revlon, Loreal, Маrу Кау, Pupa, Bourjois, Decleor, Lancome u.c.




LUX kategorija

Šīs kategorijas razotāji cenšas būt labākie pilnīgi visā. Viņiem ir pirmšķirīgas laboratorijas, augsti kvalificēti marketologi un nepārspējami dizaineri. Dabīgie bioloģiski aktīvie komponenti šīs kategorijas kosmētikā sastāda 70%- 80%. Pie kam, to ražošanā tiek izmantotas tikai augstākās kvalitātes augu valsts izejvielas un dabīgie konservanti, piemēram, tējas koka eļļa, propoliss, koloidālais sudrabs.

Atšķirībā no vidējās klases kosmētikas, šī produkcija nepieradina ādu, tāpēc, ja kādu laiku lietosiet to, bet pārtrauksiet, straujš novecošanās process netiks novērots.

Šajā kategorijā atrodas tādi ražotāji kā Elizabeth Arden, Saint Laurane, Nina Richy, Chanel, Estee Lauder, Cleanic, Helena Rubination, Givenchy, Christian Dior, Christian Lacrois u.c.




Profesionālā kosmētika

Profesionālo kosmētikas līdzekļu darbības pamatā ir nekavējoša klienta prasību apmierināšana un piesaiste pie skaistumkopšanas saloniem.

Klients atnāk uz skaistumkopšanas salonu neapmierināts ar savu izskatu, cerībā, ka 1,5 līdz 2 stundu laikā iegūs "jaunu seju", un šī kategorijas kosmētisko līdzekļu ražotāji viņam šādu iespēju dod. Samērā mānīgu un tomēr...

Kādā veidā tiek sasniegts ātrs vizuālais efekts? Noslēpums ir momentānajā farmkomponentu iedarbībā, kas atrodas līdzekļu sastāvā. Pateicoties tiem, sejas ādu patiešām var padarīt "jaunāku" pāris desmitu minūšu laikā. Taču par kādu cenu? Kādu laiku aktīvi izmantojot un vēlāk atsakoties no salonu kosmētikas, āda momentāni sāk strauji novecot, iegūstot vēl vairāk problēmu, no kurām praktiski nav iespējams atbrīvoties.

No salonu kosmētikas varam pieminēt Academy, Gadeno, Lacrima, Jassen, GG u.c.




Ārstnieciskie kosmētikas līdzekļi

Šīs kategorijas produkcija spēj ne tikai ārēji uzlabot ādas stāvokli un izskatu, bet arī darbojas šūnu līmenī, veicot terapeitisku efektu. Kā tas notiek? Iedarbojoties uz visiem trijiem ādas slāņiem: epidermu, dermu un hipodermu.

Ārstnieciskā kosmētika tiek iedalīta 3 līmeņos, atkarībā no konkrēta līdzekļa iekļuves pakāpes ādas slāņos:

1. Pirmā līmeņa ārstnieciskā kosmētika

Pirmā līmeņa ārstnieciskā kosmētika spēj iekļūst epidermā jeb ādas augšējā slānī līdz bazālajai membrānai.
Tā veic atdzīvinošu, barojošu un mitrinošu iedarbību, veicina veselīgu šūnu formēšanu, taču nespēj risināt dermas slānī un dziļāk atrodošās problēmas, kā piemēram, nevar stiprināt kolagēna un elastāna šķiedras, tā kā lielās aktīvo komponentu molekulārās masas (30 000 vienību) dēļ nespēj izlauzties cauri bazālajai mebrānai, kas atdala epidermu no dermas. Šim nolūkam molekulārajai masai būtu jābūt ne vairāk par 5 000 vienībām.

Pirmās pakāpes ārstnieciskās kosmētikas līdzekļi atrodami aptieku plauktos. Pie tiem pieder VICHY, PHYTO, LIERAC, URIAGE, PHYTOPHARM, PHARMCOSMETIC, SOLAR, GREEN LINE u.c. ražotāji.

Jāpiemin, ka šo līdzekļus sastāvs atspoguļo visu pēdējā laikā farmindustrijā sasniegto un bieži vien vārds "dabīgs" ir tikai āķis, uz kura pircējam uzķerties.

Pastāvīgi lietojot pirmā līmeņa ārstniecisko kosmētiku, iespējams uz laiku atbrīvoties no pārmērīga ādas sausuma vai taukainības, kā arī samazināt sīkās krunciņas un izlīdzināt ādu apmēram par 35%.

2. Otrā līmeņa ārstnieciskā kosmētika

Šī kosmētika darbojas ne tikai epidermas, bet arī dermas ādas slānī.

Otrā līmeņa ārstnieciskā kosmētika spēj labvēlīgi iedarboties uz organismā notiekošajiem bioķīmiskajiem procesiem. Tā ir pilnīgi nekaitīga, praktiski nav alerģiska, jo nesatur ādai un organismam kaitīgas vai nevajadzīgas vielas.

Šīs kosmētikas pamatā ir dabīgi bioaktīvie komponenti (piemēram, ēteriskās eļļas), kas iegūti ar augsto tehnoloģiju palīdzību.

Uzmanību! Tādu vielu kā sintētiskie farmkomponenti, kolagēns, dzīvnieku izcelsmes elastāns, placentas ekstrakti un sintezētas liposomas ārstniecisko līdzekļu satāvā NAV un NEVAR BŪT.

Šāda līmeņa kosmētikas ražotāju nav pārāk daudz. Starp tiem ir IRWIN NATURALS, M WAY, NEWAYS, NSP, RBC un dažas citas.

Otrā līmeņa ārstnieciskā kosmētika nepieradina ādu, tai piemīt ilgstoša labvēlīga iedarbība, kas saglabājas arī pēc kosmētikas lietošanas beigām.

Svarīgs faktors- šī līmeņa kosmētikas līdzekļiem obligāti jāiziet nopietns klīnisko pārbaudījumu process.

Maksimālais efekts, lietojot otrā līmeņa ārstniecisko kosmētiku, tiek panākts pēc 90 dienām, tā kā tā ir dabīgā kosmētika un brīnumi notiek saskaņā ar šūnu atjaunošanās fizioloģisko procesu.

Rezultāts izskatās sekojoši: izlīdzinās 75%- 80% sīko grumbiņu, dziļās grumbas samazinās par 65%-70%, ādas elasticitāte uzlabojas par 80-90%. Saprotams, ka šī kosmētika nav paredzēta jaunām meitenēm.

3. Trešā līmeņa ārstnieciskā kosmētika

Šī līmeņa kosmētika strādā epidermā, dermā un arī hipodermā. Trešā līmeņa ārstnieciskajai kosmētikai piemīt visas augstāk aprakstītās (pirmā un otrā līmeņu) priekšrocības un vērtības, taču tā spēj iekļūt.un iedarboties dziļāk ādā.

Pirmo reizi par šāda līmeņa kosmētiku sāka runāt 2004.gadā. Trešā līmeņa kosmētikas sastāvā esošās vielas radītas, pamatojoties uz jaunākajiem ortomolekulārās medicīnas sasniegumiem un izmantojot modernākās tehnologijas. Ražošanas procesā tiek izmantotas šūnu un molekulārās barošanas (daudzkārtējas profilēšanas) meotodes. Šī tehnoloģija gandrīz pilnībā apmierina ādas vajadzības tās barošanā, atjauno sārmu līdzsvaru, novērš infekcijas, reģenerē epitēliju, stiprina ādas struktūru- kolagēna un elastāna šķiedras, kas atbild par ādas jaunību un skaistumu.

Klīniskie pārbaudījumi apstiprinājuši, ka trešā līmeņa kosmētikas līdzekļi sīkās grumbiņas aipilda par 95%, dziļās grumbas izlīdzina par 85%- 90%, ādas izvades kanālu stāvoklis uzlabojas par 98% un ādas elasticitāte- par 95%- 98%. Rezultāts ir stingra, mirdzoša un vesela āda.

Augstās šī līmeņa kosmētikas izmaksas un klīnisko izmeklējumu turpināšana, kas notiek ar brīvprātīgo izmēģinājumu "trusīšu" palīdzību, pagaidām neļauj ikvienam no mums kļūt par tās lietotāju.

Kā izskatīties un kā justies?

Patiesībā tas atkarīgs no mums pašām. Vienīgais, kam epadomi.lv gribēja pievērst uzmanību, rakstot šo rakstu- tā ir biežā kosmētisko līdzekļu neatbilstība reklāmu solījumiem. Tāpēc vinmēr izvēlieties to, kas jums pašām patīk un ir vajadzīgs, nevis to, ko jums cenšas pārdot.

Lai jums veicas, mīļās sievietes!

Dabīgas skaistuma receptes no dažādiem augiem atradīsiet Apgāda Zvaizne ABC izdotajā grāmatā "Tavam skaistumam. Receptes mirdzošai ādai".

Grāmatā Tavam skaistumam piedāvāti skaistumkopšanas līdzekļi no svaigiem produktiem, kurus, iespējams, atradīsiet arī savā virtuvē. Jūs varat būt skaista visu gadu, jo Narinē Nikogosjana izstrādājusi receptes gan ziemai un pavasarim, gan vasarai un rudenim. Viņas ieteiktie dabiskie skaistumkopšanas līdzekļi nav dārgi, un tos var pagatavot pat ātrāk nekā 10 minūtēs. Vai jūsu pieliekamajā ir medus? Samaisiet to ar dažiem sasmalcinātiem valriekstiem, un iegūsiet juteklisku, aromātisku abrazīvo krēmu taukainai ādai. Tumšos lokus ap acīm mazinās biezpiens, bet mandeļu eļļa mitrinās sasprēgājušās lūpas.
Autore piedāvā arī receptes dažādām zodiaka zīmēm, piemēram, sievietei Skorpionam maigā maska, pagatavota no greipfrūta, olas dzeltenuma un medus, atjauninās sejas ādu pat pēc vēla nakts pasākuma.

Narinē Nikogosjana ir cēlusies no senas armēņu dzimtas, kurā sievietes vienmēr ir izmantojušas dabas līdzekļus, lai saglabātu nevīstošu skaistumu. Pirms pārcelšanās uz ASV viņa Armēnijā un Krievijā mācījās par medicīnas māsu, specializējoties dermatoloģijā. Savienotajās Valstīs viņa sekmīgi vadīja skaistumkopšanas salonu Glendeilā Kalifornijā. Vēlāk Narinē kļuva par pieprasītu kosmētiķi Saulrieta bulvārī Losandželosā. Grāmatā Tavam skaistumam viņa pirmoreiz atklājusi savus noslēpumus, lai arī jūsu āda izskatītos kā filmu zvaigznei.