Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vieglais ceļš uz veiksmi

Jūs sapņojat par finansiālu labklājību, interesantu darbu, kas saistīts ar aizraujošiem ceļojumiem un interesantiem notikumiem, taču šobrīd tas viss ir tikai, no realitātes tālu stāvošas, fantāzijas. Lai tas viss kļūtu par realitāti, jāseko noteiktam domāšanas modelim, ko var nodēvēt par veiksmes filozofiju. Apskatīsim dažus no šī modeļa komponentiem.

Vieglie ceļi eksistē

Daudzi ir pārliecināti, ka viegla dzīve vienkārši nemēdz būt- viss jāiegūst smagā darbā, pārvarot milzum daudz grūtību un šķēršļu. Tie, kas pieturas pie šāda domāšanas veida, uzskata, ka bezmaksas siers ir tikai peļu slazdā, bet lielu naudu godīgā ceļā nopelnīt nav iespējams.

Veiksmīgie cilvēki teiktu, ka tā vis nav. Viņi pieturas pie viedokļa- viegli ceļi eksistē. Tie tikai jāmeklē un jāmāk atrast, lai pēc tam viegli un ar prieku sasniegtu nospraustos mērķus. Ja veiksmīgs cilvēks saskaras ar nepārvaramiem šķēršļiem, viņš nesāk ar galvu skriet sienā un, vēl jo vairāk, nenolaiž rokas; viņš meklē ērtu apkārtceļu, pa kuru apiet radušās problēmas, un, kā zināms, apkārtceļi eksistē vienmēr.

Visi vēji- ceļavēji

Parasti cilvēki nosprauž sev kādu mērķi un pēc tam sāk nogurdinošu ceļu augšup kalnā. Viņi patērē milzum daudz laika, enerģijas un spēku, soli pa solim virzīdamies pretī savam sapnim, laužoties caur visdažādāko šķēršļu džungļiem, saņemot punus, krītot, bet spītīgi ceļoties, lai turpinātu savu gājienu. Acis viņiem parasti raugās vienā virzienā, ignorējot visu, kas atrodas apkārt.

Veiksmīgi cilvēki māk izmantot ceļavēju savā labā. Viņi pamana pat niecīgāko iespēju paātrināt sava mērķa sasniegšanas procesu, pie kam šim nolūkam izmantojot minimālus resursus. Vienkāršāk izsakoties- viņi lēkā no vienas gaisa plūsmas uz citu kā no celma uz celmu. Tādus cilvēkus skauģi mēdz dēvēt par veiksminiekiem, taču patiesībā veiksme ir noteiktu darbību rezultāts. Svarīgi tikai nepalaist garām sīkākās ceļavēja izmaiņas un meklēt jaunas iespējas, neskatīties tikai vienā virzienā, bet vairākos uzreiz.

Jebkura informācija- derīga informācija

Nekādā gadījumā nedrīkst pavirši izturēties pret dažāda veida kontaktiem un informāciju. Pat, ja jums šobrīd kaut kas šķiet nesvarīgs, tas var noderēt nākotnē. Tieši tāpēc veiksmīgi cilvēki vienmēr krāj informāciju (bet tā ir milzu vērtība mūsdienu pasaulē) savdabīgā "krājkasītē".

Nekad nedzēsiet no sava datora failus, kas saistīti ar darbu vai mācībām, pat, ja jums šķiet, ka tie vairs nekad nenoderēs. Labāk sašķirojiet visus datus, lai vajadzības gadījumā nepieciešamo informāciju varētu viegli un ātri atrast.

Dibiniet plašu pazīšanās loku un nelaidiet garām iespēju ierakstīt telefona adrešu grāmatiņā jauno paziņu kontaktus. Veiksminiekiem ļoti aktuāla ir paruna "Labāk simts draugu, nekā simts latu"- ļoti iespējams, ka kādam no simts draugiem būs iespēja kaut kādā veidā veicināt viena vai otra jūsu mērķa sasniegšanu.

Neveiksmes nepastāv; ir tikai veiksme

Cilvēki ar standarta domāšanu ir pārliecināti, ka dzīve sastāv no baltajām un melnajām svītrām, kas nomaina viena otru. Tādi cilvēki bieži nokļūst smagās situācijās, žēlojas par likteni un pastāvīgi pūlas atrisināt problēmas, kas tos piemeklē viena pēc otras. Viņi ik uz soļa saskaras ar dažādām grūtībām un smagi pārdzīvo neveiksmes, tērējot tam daudz enerģijas.

Veiksmīgi cilvēki nesaskaras ar neveiksmēm. Viņi netic tam, ka pastāv tāds jēdziens kā "sapņu nepiepildīšanās". Ja kaut kādu iemeslu dēļ veiksmīgais cilvēks nav sasniedzis vienu mērķi, viņš iet uz otru, jo viņam ir ļoti daudz sasniedzamu mērķu. Viņš māk darboties mobili, viegli pārslēdzoties no viena uzdevuma uz citu, nevis ietiepīgi soļot vienā virzienā, pat ja fortūna šim virzienam ir nelabvēlīga.

Dzīve- tā ir spēle

Ļoti daudziem cilvēkiem dzīve pārvēršas par sava veida nodevām- jānodibina ģimene, jāiegūst izglītība, jānopelna nauda mājoklim utt. Dažreiz šo mērķu sasniegšanas process ir morāli nospiedošs.

Veiksmīgam cilvēkam dzīve ir interesanta un aizrautīga spēle. Tajā ir neskaitāmi daudz iespējamo gājienu un milzums variāciju.

Tāpēc dzīve jāuztver viegli, ar smaidu uz lūpām, un ar vieglumu un baudu jānododas patīkamām lietām un mīlamam darbam.

Vairot panākumus jūsu dzīvē var palīdzēt arī laba grāmata, kas būs kā veiksmes ceļvedis un gudrs padomdevējs. Viena no šādām grāmatām ir izdevniecības Zvaigzne ABC "100 vērtīgi padomi veiksmīgiem cilvēkiem". Tajā amerikāņu psihologs un sociologs Deivids Nīvens apkopojis aktuālākās un nozīmīgākas atziņas no vairāk nekā tūkstoš pētījumiem, atklājot veiksminieka rakstura īpašības, pārliecību un reālās darbības.
Savukārt, "Lai tur vai kas! 9 soļi pretī laimīgai dzīvei" ir grāmata, ar kuras palīdzību jums izdosies sasniegt panākumu kalngalus un iemācīties izlauzties cauri šķietami nepārvaramiem šķēršļiem.

     [+] [-]

, 2011-11-08 08:39, pirms 12 gadiem
Protams viss piepildās ja cilvēks tic .,bet ne vienmēr pietiek pacietība.

     [+] [-]

, 2011-11-08 10:14, pirms 12 gadiem
Es nekad nesūrojos, laižu visu gar ausīm.

     [+] [-]

, 2011-11-08 11:08, pirms 12 gadiem
Eh tā domāšana mūsu cilvēkiem lielākoties ir tā nepareizaā.

     [+] [-]

, 2011-11-08 12:49, pirms 12 gadiem
Natālijas Pravdinas 4 grāmatas par veiksmēm un citām labām lietām esmu izlasījis un padomus pielietojis dzīvē un varu teikt,ka iedarbojas,bet iesākto nedrīgst pārtraukt,jo tad izdarītais aiziet pēs kāda laika tai pašā gultnē,kā bija .
Tas samērā ir nogurdinoši , visu laiku nodarboties,būt uz viļņa !

     [+] [-]

, 2011-11-08 14:01, pirms 12 gadiem
O, tas ir interesanti. Gribētu apgūt, kā visu laiku būt uz viļņa.

     [+] [-]

, 2011-11-10 17:11, pirms 12 gadiem
5 zvaigznes par rakstu!! ļoti Labs!

     [+] [-]

, 2012-01-26 19:45, pirms 12 gadiem
Pozitīvi raksti cilvēkiem šobrīd ļoti nepieciešami.