Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


​A​icina svinēt vasaras garāko nakti Saulgriežu rituālā​ Cīravā​

Redakcija
Redakcija

​A​icina svinēt vasaras garāko nakti Saulgriežu rituālā​ Cīravā​
Publicitātes foto

Otrdien, 21. jūnijā, jau trešo gadu Cīravas pils parkā ar īpašu Saulgriežu rituālu, kurā saplūdīs dabas maģija, skaņa, deja un uguns, tiks svinēti Saulgriežu svētki. Biedrība “Cita Abra” šim rituālam aicina pievienoties ikvienu, kas vēlas sajust šīs nakts enerģiju un sveikt vasaras iestāšanos.

Ņemot vērā, ka šogad vasaras saulgrieži iekrīt pirmdienā, pretēji iepriekšējiem gadiem, programma tiks veidota daudz intīmāka, ieviešot jaunu tradīciju “Saulgriežu rituālu”. Visa vakara programma tiek plānots kā vienots rituāls, kur ar skaņas, dejas, dziesmu un uguns palīdzību tiks kopīgi aizvadīta gada garākā diena, lai sveiktu astronomiskās vasaras iestāšanās.

Rituāla galvenos elementus veidos:
Laikmetīgās dejas izrāde “Vērpete”, horeogrāfu Krišjāņa Santa un Ērika Eksona (Zviedrija) izpildījumā. Izrādes “Vērpete” pamatā ir tautas melodiju struktūras, kuru ritmiskais kods nosaka dejotāju kustību telpā un laikā. Sākot ar vienu kustību un turpinot to attīstīt, mākslinieki virzās no mierpilnas līdz ātruma un emociju pieblīvētai atmosfērai. Aptuveni stundu garā izrāde pirmizrādi piedzīvojusi 2015. gada rudenī Starptautiskā jaunā teātra festivāla “Homo Novus” programmā, izpelnoties klātesošo ovācijas. Šoreiz tā notiek Laikmetīgās dejas horeogrāfu asociācijas Latvijā un DANCE.LV žurnāla realizētās Programmas DEJA ietvaros. Finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Cīravas Pagasta pārvalde. Kā arī muzikālā apvienība “Suitu sievas”, māksliniecisko programmu papildinās uguns, ūdens, zeme un gaiss. Savukārt par maģisku uguns iededzināšanu rūpēsies Kārlis Ī​​​​le.

Rituāla sākums 21:00, norises vieta – uz salas Cīrvas Pils parkā, ieeja pasākumā bez maksas.

Saulgriežu rituālu organizē kultūras un mākslas biedrība “Cita Abra” ar Cīravas Pagasta pārvaldes, SIA “PXB” un portāla KultūrasVēstis.lv atbalstu. ​Papildu informācija facebook.com/citaabra​.