Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


4. maijā deju koncertuzvedumā “Vēstījums rakstos” vienkopus pulcēsies vairāk nekā 700 dejotāji

Redakcija
Redakcija

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā Ķīpsalas hallē visiem interesentiem svētku noskaņās būs iespēja pirmo reizi noskatīties deju koncertuzvedumu “Vēstījums rakstos” ar muzikālās apvienības “Raxtu Raxti”, dūdu un bungu grupas “Auļi”, kā arī vairāk nekā 700 dažādu paaudžu dejotāju dalību.

“Vēstījums rakstos” būs muzikāli un vizuāli vērienīgs un krāšņs konceptuāls vēstījums – stāsts, kurā interpretēta mūsu senču atstātā mantojuma daļa, kas saistīta ar seno latvju rakstu un zīmju tradīciju, veidojot “tiltu” uz pagātnes cilvēka mītisko domāšanu un pasaules izpratni.

Iestudējuma muzikālās daļas ietvaros muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” radījusi pavisam 17 jaunas kompozīcijas, kuru autori ir kolektīva mūziķi, bet tekstos izmantotas latviešu tautasdziesmas. Koncertā “Raxtu Raxti” šos skaņdarbus izpildīs kuplā pulkā kopā ar dūdu un bungu grupas “Auļi” mūziķiem.
Uzvedumā kopā piedalīsies vairāk nekā 700 dejotāji no dažādu paaudžu deju kolektīviem “Vektors”, “Rotaļa”, "Katvari", "Lielupe”, “Daiļrade”, “Gatve”, “Teiksmiņa”, “Dancītis”, “Vizbulīte”, “Auseklītis”, “Daugava”, “Dzirnu Senči” un “Dzirnas”.
Koncertuzveduma radošo komandu veido horeogrāfi Agris Daņiļēvičs, Dagmāra Bārbale un Gints Baumanis, savukārt iestudējuma režisore ir Inese Mičule.

“Uzveduma vēstījums nāk caur sirds atvērtību, kas palīdz sevi harmonizēt un meklēt savu spēka un ticības avotu Latvijas etnokultūrā, tās garīgās kultūras liecībās, ielūkojoties pasaulē, kurā dzīvoja mūsu senči,” vēsta koncerta koncepcijas autori.

Ķīpsalas hallē 4. maijā notiks pavisam divi deju koncertuzveduma “Vēstījums rakstos” koncerti – plkst. 15.00 un plkst. 19.00.

Biļetes jau iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta lapā Bilesuparadize.lv