Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Ar apkaimēm veltītu konferenci atzīmēja Rīgas NVO nama 3 gadu jubileju

Redakcija
Redakcija

Atzīmējot NVO nama trīs darbības gadu jubileju, 28. septembrī notika Rīgas apkaimju biedrību pieredzes apmaiņas konference, kurā piedalījās dažādu Rīgas apkaimju biedrību, kopienu un nevalstisko organizāciju, kā arī Rīgas domes pārstāvji.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane pateicās visiem rīdziniekiem, kuri iesaistās un rosina Rīgas apkaimju vides, kultūras vai sporta dzīves iniciatīvas, rīko apkaimju forumus, kā arī novēlēja attīstīt apkaimju kustību visā Rīgā.

Konferences dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Rīgas pašvaldības atbalsta veidiem apkaimju iniciatīvām, kā arī ar pašvaldības un apkaimju iedzīvotāju sadarbības iespējām. Klātesošie guva ieskatu apkaimju attīstības vēsturē, sadalījumā, dažādu apkaimju specifikā, darbīgāko apkaimju aktivitātēs un paveiktajos darbos.

Ar labās prakses piemēriem un galvenajiem darbības virzieniem klātesošos iepazīstināja trīs apkaimju - Āgenskalna, Čiekurkalna un Bieriņu - pārstāvji. Hāgenskalna komūnas vadītājs Dāvis Stalts stāstīja par komūnas izveidošanas ideju Āgenskalnā, akcentējot, ka sociālā uzņēmējdarbība iet roku rokā ar kopienas aktivitātēm un nozīmīgs ir arī radošās inteliģences atbalsts komūnas darbībā, piedaloties dzejas un muzikālos sarīkojumus. Bieriņu pārstāvis Aleksandrs Briedis iepazīstināja ar iespējām piedalīties sportiskās aktivitātēs apkaimē - velo, skriešanas, skrituļošanas un citās sacensībās. Savukārt Čiekurkalna attīstības biedrības valdes loceklis Kaspars Spunde savā prezentācijā iezīmēja biedrības darbu apkaimes piederības sajūtas vairošanā, kultūrvēsturisko vērtību popularizēšanā, kā aktualitāti minot vēsturisko ēku kompleksa - Krusta kazarmu saglabāšanu.

Lai pārrunātu apkaimes nākotnes ieceres, biedrībām un kopienām ir svarīgi atrast satikšanās centrus katrā apkaimē. Konferences gaitā tika uzsvērts, ka NVO nams ir piemērotākā tuvāko apkaimju iedzīvotāju pulcēšanās vieta. Noslēgumā konferences dalībniekiem bija iespēja kopīgi diskutēt, uzdot jautājumus, atrast domubiedrus, dalīties viedokļos un pieredzē.

Ikgadējais Rīgas iedzīvotāju forums “Rīga dimd - iedzīvotāji runā, domā dara!” šogad notiks 30. novembrī Radisson Blu Hotel Latvija telpās, Elizabetes ielā 55.
Informācija par forumu būs pieejam tīmekļa vietnē www.iksd.riga.lv