Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Sākas tradīciju pasākumu cikla “Līvu diena” otrā sezona

Redakcija
Redakcija

2. oktobrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums”, Jaunielā 29a, sāksies tradīciju pasākumu cikla “Līvu diena” otrā sezona. Līvu diena aicina līvus, līvu pēctečus un līvu skartos kā arī visus citus interesentus izzināt līvisko pasauli.

Pasākums sāksies ar lektoru Ainas un Gvido Tobju stāstījumiem par Pirmmāti – Lāčamāti un tās mantojumu, lāča totēmu un pasaules radīšanu. Kā jauninājums šajā sezonā būs muzikālā sadaļa, oktobrī apmeklētājus priecēs Vidzemes Vidrižu folkloras kopa “Delve”. Folkloras kopa izdzied un izdzīvo sava novada tradicionālās kultūras mantojumu un piekopjot šamaniskās prakses, pēta dziļākus apziņas slāņus. Dzīvojot senajās Līvu zemēs, saskarsme ar līvisko izrādījusies par galveno aspektu, saprotot sava totēma – Lāča būtību. “Delve” dzied gan latviski, gan līvu valodā, gan pēc folkloras pierakstiem godā celtas dziesmas, gan savu sajūtu modinātas. Cienasta galdā – līvu rudens virtuve. Pasākuma moderators – Julgī Stalte.

Otrās sezonas pirmajā pasākumā būs arī pārsteigums - Līvu zīmolu modes skate – Liiv, Lelu – Māras Ančupānes vadībā.

Notiks arī radošās darbnīcas – Līvu talismanu veidošanas darbnīcu vadīs folkloras kopas “Delve” dalībnieki, bet rituālo akmeņu gleznu un domas izšūšanu – Māra Ančupāne.

Par mazo bērnu līviskās pasaules izzināšanas nodarbēm rūpēsies Linda un Reinis Zumbergi.

Aicinām visus uz sezonas atklāšanas pasākumu!

Dalības maksa pieaugušiem EUR 3.00, ģimenēm EUR 5.00.

Pasākumu atbalsta Izglītības, kultūras un sporta departaments.