Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Kuldīgas vēsturiskajā centrā pirmo reizi notiks teātra un kino iedvesmota Masku balle

Redakcija
Redakcija

Teātra festivāla “Teātris ir visur” ietvaros Kuldīgā, 8. oktobrī no plkst. 22.00 - 03.00 notiks Masku balle, kurā apmeklētājus priecēs ne tikai teātra un kino darbu iedvesmotas dekorācijas un izstādes, bet arī īpaša kino, dzejas un muzikālā programma.

Masku balles vide atspoguļos mākslas filmu un teātra izrāžu scenogrāfiju noskaņas, spilgtāko un atpazīstamāko filmu atmosfēru iedzīvinot Kuldīgas Mākslinieku rezidences telpās, kā arī kafejnīcā “Cafe Tilts” un restorānā “Bangerts”. Pastaiga gleznainajā Kuldīgas vecpilsētas sirdī vedinās iejusties visiem zināmu klasisku filmu noskaņās, gan arī pieskarties pašmāju teātru izrāžu burvību veidojošajiem scenogrāfijas elementiem vairākās izstādēs.
Masku balles burvību radīs īpaši pasākumam un tēmai veidotās dekorācijas un mākslas objekti, kuri kino un teātra tematikā ietērps Kuldīgas pilsētas dārza apkārtnē esošās ēkas. Pasākums būs vienlīdz aizraujošs kā kuldīdzniekiem, tā arī pilsētas viesiem, jo ierastā vide un ēkas tiks pārvērstas dažādu gaismu un noskaņu labirintā, radot vēl nebijušu svētku atmosfēru.
Mūzikas baudītājiem masku balle piedāvās iespēju iepazīt svaigākās sensācijas Latvijas mūzikas vidē, kā arī izbaudīt sirdij tuvas un sen nedzirdētas melodijas. Uz skatuves pie Kuldīgas Mākslinieku rezidences kāps kuldīdznieki - vokāli instrumentālā grupa “KCV” un Kuldīgas Bērnu un jauniešu centra muzikāli radošā studija “Mona”, kā arī šī gada muzikālais pārsteigums - grupa “Montana”. Uz šīs skatuves vakara gaitā būs dzirdami lieliskie džeza meistari “Akāciju parks” un muzikāli daudzpusīgie “Dvēsele harmonijā”. Kuldīgas Mākslinieku rezidences pirmā stāva skatuvi ierībinās Bogdan Taran & Max Lomov, vieni no vadošajiem DJ Latvijas klubu skatuvē. Eklektisku un pārsteigumiem pilnu ceļojumu dāvās TRASHY KID, kā arī eksperimentālās mūzikas pārstāve Inga Frišfelde.
Spilgtu, pašmāju un starptautiskā kino vidē novērtētu filmu izlase priecēs masku balles viesus kafejnīcā “Cafe Tilts”. Programmā iekļautas spēles īsfilmas “Tukšās zemes ritmi”, “Papa”, “Kastrāts kuilis'”, “Notikums Kālija parkā”, “Riga 2041” un “Logs”. Tāpat būs skatāmas dokumentālās īsfilmas ''Pazust Latgalē" un “KURŠI”, kā arī pilnmetrāžas spēlfilma “Sēņotāji”. Kafejnīcas interjera pārvērtības iedvesmos “Dirty Deal Teatro” izrāde “Medījums”. Trīs no izrādē izmantotajām leļļu mākslinieces Martas Batbajarinas darinātajām maskām būs apskatāmas izstādē masku balles ietvaros.
Lai arī septembris zināms kā dzejas mēnesis, Kuldīgā dzeja skanēs arī oktobrī. Apmeklējot restorānu “Bangerts”, būs iespējams baudīt ne tikai lielisko skatu uz Ventas rumbu un vēsturisko tiltu, bet arī veldzēties Latvijā pazīstamāko dzejnieku audio lasījumos bagātīgā dzejas programmā, kura tapusi ar festivāla “Dzejas dienas” un Radio Naba atbalstu. Programmu ar muzikālu daudzveidību papildinās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri Aleksandrs Maļakovs, Maksims Busels un Vadims Tuzovs.
Restorāns “Bangerts” kļūs par mājvietu arī krāšņu tērpu izstādei no Latvijas Nacionālā teātra krājuma. Izstādē būs skatāmi tautā zināmu un iemīļotu aktrišu tērpi no dažādām izrādēm (“Vadonis”, “Ivanovs”, “Kabarē” u.c.).
Ierobežots skaits biļešu iepriekšpārdošanā pieejams ikvienam interesentam. Biļetes būs iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs. Pilna biļešu cena – EUR 7, studentiem un pensionāriem EUR – 3.50. Biļetes būs pieejamas arī pasākuma norises laikā, biļešu cena pie ieejas pasākumā – EUR 10.
Masku balle notiks š.g. 8. oktobrī ar ieeju pasākumā no plkst. 21.30 un turpināsies līdz plkst. 3.00. Aicinām kopīgi radīt svētkus un ikvienu pasākuma apmeklētāju ierasties teātra vai kino iedvesmotā masku balles tērpā! Atgādinām, ka ieeja pasākumā ir no 18 gadu vecuma.

Masku balles norises vietas Kuldīgā: Kuldīgas Mākslinieku rezidence, Pils ielā 2; kafejnīca “Cafe Tilts”, Kalna ielā 27; restorāns “Bangerts”, Pils ielā 1.

Teātra festivālu “Teātris ir visur” rīko nodibinājums “Skatuves mākslas producentu fonds” sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību. Masku balles norisi atbalsta Latvijas Nacionālais teātris, Dirty Deal Teatro, Kuldīgas Bērnu un Jauniešu centrs, Kuldīgas Kultūras nams, Latvijas Mākslas akadēmija, festivāls “Dzejas dienas” un Radio Naba.