Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Zvārtavas pilij – 135!

Redakcija
Redakcija

Laikā, kad daudzās muižās „atdzīvosies” leģendas, arī biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība” 2016.gada 29.oktobrī aicina uz tās īpašumā esošo Zvārtavas pili Apes novadā. No plkst. 19.00 līdz 23.00 apmeklētājiem būs iespēja iepazīt pili, klausīties stāstos par tās vēsturi un apskatīt pils telpās izstādītās ekspozīcijas, kurās redzamas Latvijas Mākslinieku savienības muzeja gleznas, tēlniecības, tekstila darbi un vērienīga porcelāna trauku kolekcija.

Šogad aprit 135.gadu jubileja kopš 1881.gadā baroni Luīze un Gotlībs fon Ferzeni (von Fersen) pabeidza pils celtniecību, un tādēļ īpaši aicinām mākslas, vēstures interesentus apmeklēt Zvārtavas pili, kuras oriģinālā substance ir veiksmīgi saglabāta, bet īpaši jāakcentē neogotikas interjers, kas Latvijas muižu arhitektūrā ir unikāls. Kopš 1970. gada Zvārtavas muižas komplekss ar pili, saimniecības ēkām, dzirnavām un parku pieder Latvijas Mākslinieku savienībai, kura šeit rīko mākslas simpozijus, akcijas, un šobrīd pils interjerā eksponēti 20.gadsimta 70.-80.gadu mākslinieku (Maija Tabaka, Egils Rozenbergs, Aina Muze, Igors Vasiļjevs, Indulis Zariņš, Imants Vecozols, Biruta Delle u.c.) radošais sniegums ar interesantiem izteiksmes veidiem un vizuāliem tēliem.

Zvārtavas pils romantika un sveču gaismas noslēpumainība gaidīs ikvienu 2016.gada 29.oktobrī no plkst. 19.00 līdz 23.00!