Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Latvija šonedēļ piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Redakcija
Redakcija

No 19. līdz 23. oktobrim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju organizē Latvijas dalību starptautiskajā izstādē “Frankfurt Book Fair 2016”, kur atradīsies nacionālais literatūras un grāmatniecības stends un norisināsies ar latviešu literatūras eksporta attīstību saistīti pasākumi.

Šogad Frankfurtes grāmatu tirgū piedalīsies Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrība “BT1”, izdevniecības “Liels un mazs”, “Jāņa Rozes apgāds”, “Pētergailis”, “Zvaigzne ABC”, “Latvijas Avīze”, “Arkipov Production”, “Madris”, fonds “Viegli” un “Liegra”, savukārt poligrāfijas nozari pārstāvēs “WMT BALTIC”, kā arī tipogrāfijas “Veiters” un “Dardedze Hologrāfija”.

20. oktobrī plkst. 16.30 notiks oficiālā Latvijas nacionālā literatūras un grāmatniecības stenda atklāšana, uz kuru tiek aicināti starptautiskie sadarbības partneri, kā arī ārvalstu izdevēji, kas ir ieinteresēti Latvijas literatūras tulkošanā un izdošanā. Pasākumā uzrunu teiks Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka.

20. oktobrī Frankfurtes grāmatu tirgū tiks arī prezentēts prestižais bērnu un jaunatnes literatūras katalogs “The White Raven 2016”, kurā ik gadu Minhenes Starptautiskā Jaunatnes bibliotēka iekļauj 200 labākos bērnu literatūras darbus, kas pelnījuši pasaules uzmanību pateicoties to universālajai tematikai, inovatīvajam literārajam un/vai mākslinieciskajam stilam. Šogad katalogā iekļauti arī divi Latvijas bērnu literatūras darbi – rakstnieces Luīzes Pastores un mākslinieces Elīnas Brasliņas grāmata “Neredzamais cilvēks” (no sērijas “Mākslas detektīvi”, izdevniecība “Neputns”) un Mārtiņa Zuša “Nenotikušais atklājums” (izdevniecība “Liels un mazs”).

Frankfurtes grāmatu tirgus laikā Latvijas izdevēji tiksies ar ārzemju izdevējiem, lai iepazīstinātu potenciālos sadarbības partnerus ar latviešu autoriem un viņu literārajiem darbiem.

Tāpat arī Frankfurtes grāmatu tirgus laikā notiks intensīvs darbs pie Baltijas valstu dalības Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā, kad Latvija, Lietuva un Igaunija būs goda viesu statusā. Tā ietvaros Baltijas valstu pārstāvji tiksies ar London Book Fair un British Council UK komandu, lai apspriestu gan Baltijas stenda novietojumu, gan kultūras un profesionālo programmu 2017. un 2018. gadā.

Latvijas dalība Starptautiskajā Frankfurtes grāmatu tirgū notiek ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.