Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ godinās izcilākos kultūrizglītības audzēkņus un skolotājus

Redakcija
Redakcija

Šonedēļ godinās izcilākos kultūrizglītības audzēkņus un skolotājus
Foto: Reinis Oliņš

Šajā ceturtdienā, 2016. gada 28. aprīlī plkst. 12.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pasniegs Kultūras ministrijas apbalvojumu kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem un viņu skolotājiem, kā arī Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) Cimzes balvu izcilākajiem kultūrizglītības skolotājiem.

Šogad Kultūras ministrijas pateicības rakstu un naudas balvu saņems 35 audzēkņi un 36 pedagogi no 18 skolām. Ar šo balvu jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu.

LAUREĀTU SARAKSTS

LNKC iedibināto Cimzes balvu izcilākajiem kultūrizglītības skolotājiem 2016. gadā saņems Profesionālās izglītības kompetences centra “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” skolotājs Jānis Brants un Rīgas Doma kora skolas skolotāja Maija Kurme.

Cimzes balvas piešķiršanas mērķi ir novērtēt pedagogus par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā, kā arī stiprināt kultūrizglītības jomas pedagogu profesijas prestižu. Katru gadu piešķir divas balvas – vienam pedagogam mūzikas un dejas jomā, vienam pedagogam mākslas un dizaina jomā. Balva nosaukta pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814 - 1881) vārdā.

Pasākumu papildinās jauno, talantīgo mākslinieku priekšnesumi. Balvu pasniegšanā uzstāsies Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēknes Nikola Anna Bloma un Laura Grieta Grīnberga (pedagoģe Zane Lieldidža-Kolbina), Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkne, jaunā koklētāja Ance Bergmane (pedagoģe Inese Krauce), Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas audzēknis, pianists Valters Vēģelis (pedagoģe Signe Docīte), Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas audzēkne, arfiste Bianka Adrija Paškeviča (pedagoģe Jekaterina Suvorova), Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkne, saksofoniste Paulīna Piteņko (pedagogs Artis Sīmanis), Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas audzēknis, vijolnieks Daniils Bulajevs (pedagoģe Nelli Sarkisjana), kā arī Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un diriģents Mārtiņš Klišāns.

Plašāka informācija par Cimzes balvu un KM apbalvojumu pieejama LNKC mājas lapā www.lnkc.gov.lv sadaļā Kultūrizglītība.