Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Guntars Račs dalīsies atmiņās par "Līviem" un prezentēs savu jaunāko grāmatu

Redakcija
Redakcija

28. oktobrī, plkst. 18 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 izstādes “Dzelzsgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež” ietvaros notiks tikšanās ar Guntaru Raču, kurš dalīsies atmiņu stāstos par grupas “Līvi” pirmsākumiem un prezentēs savu jauno grāmatu “Laikam laika nav”.

Dzejnieks, mūziķis un producents Guntars Račs ir liepājnieks, kurš savas radošās karjeras laikā, kā dziesmu līdzautors sadarbojies ar visiem pazīstamākajiem latviešu populārās mūzikas autoriem un izpildītājiem, tostarp ar Maestro Raimondu Paulu.
Guntars Račs kopīgi ar liepājnieku Uldi Marhileviču rakstījis dziesmas “Liepājas brāļiem”, teātru izrādēm un koriem, kā arī ir daudzu Liepājas leģendārās grupas “Līvi” dziesmu līdzautors, tās radot kopā ar Jāni Grodumu, Tomasu Kleinu, Aivaru Brīzi un visvairāk ar savu bērnības draugu Ainaru Virgu.

Guntars Račs ir bijis Liepājas jauno literātu apvienības biedrs un pirmās publikācijas bijušas tieši vietējos Liepājas un rajona laikrakstos. Kopā ar “Līviem” sarakstījis tādas dziesmas, kā “Eglīte”, “Ozolam”, “Dzejnieks”, “Metāla sirds”, “Es karājos tavā bizē”, “Kādā brīnišķā dienā”, “Piedod man”, “Zelta sirds” un daudzas, daudzas citas.

Viņš bijis klāt arī grupas “Līvi” mēģinājumu procesos, kad to vēl vadīja Ēriks Ķiģelis, un pat kopā ar Vilni Krieviņu muzicējis grupas koncertos. Vēl aktīvāk tas notika, kad ”Līvu” vadības grožus pārņēma Ainars Virga.
Nesen klajā nācis Guntara Rača dzejoļu un dziesmu vārdu krājums “Laikam laika nav”, kurā ir apkopota gan Liepājas perioda dzeja, gan arī jaunākie darbi. Būtisku šīs grāmatas sastāvdaļu sastāda dziesmu vārdi, tostarp arī grupai “Līvi” rakstītie.

Tikšanās ar liepājniekiem Guntaram Račam ir īpaši svarīga, jo tā ir dzimtā pilsēta, radošā ceļa sākums un pirmo panākumu laiks.

Tikšanās laikā Guntars dalīsies savās atmiņās par sadarbību ar grupu “Līvi”, lasīs dzeju, muzicēs un dziedās kopā ar vēl vienu savas jaunības tuvu draugu un ilggadēju grupas “Līvi” dalībnieku Tomasu Kleinu.

Pasākuma laikā būs iespējams iegādāties grāmatu “Laikam laika nav” un saņemt autogrāfus.
Ieejas maksa pieaugušajiem - 2,50 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 1,50 eiro.