Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Sabiedriska organizācija "Vecāķu biedrība" aicina visus uz tradicionālajiem pludmales sezonas atklāšanas svētkiem Vecāķos!

Redakcija
Redakcija

Pavasara pēdējā sestdienā - 27. maijā no plkst.13 līdz plkst. 16:30 skvērā pie Vecāķu stacijas norisināsies Vecāķu Cepuru svētki!

Šogad svētku apmeklētāji varēs ne tikai iegādāties brīnišķīgus suvenīrus un rokām darinātas cepures labdarības tirdziņā, bet arī piedalīties konkursā par oriģinālāko cepuri.

Cepuru svētki norisināsies sadarbībā ar slaveniem latviešu cepuru dizaineriem - Svetlanu Ohramenko, Nadeždu Ignatāni, Irīnu Pētersoni, kā arī ar Rīgas Modes muzeju. Strādās cepuru izgatavošanas un restaurācijas meistardarbnīcas.

Uz svētku skatuves tiks demonstrētas cepuru jaunās kolekcijas, un, protams, notiks koncerts visai ģimenei. Koncerta pirmajā daļā uzstāsies leģendārais bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte” ar savu jaunu jubilejas DVD, bet koncerta otrajā daļā, atzīmējot savu 15 gadu jubileju, uzstāsies Rīgas grupa “The Twins Peek.
Turklāt, pasākuma programmā notiks ekskursija "Lavijas koka būves Vecāķu stacijas stilā", kuru novadīs renovācijas centra “Koka Rīga” vadītājs Vladimirs Eihenbaums.

Svētku ietvaros notiks arī ceļveža "Rīgas piejūra" (izdevniecība "Jumava") otrās daļas prezentācija un tikšanās ar autoru Aivaru Jakoviču.

Pasākumā piedalīsies arī zirgu klubs "Īriss", kas vienmēr Vecāķu svētku laikā piedāvā iespēju mazajiem un lielajiem jātniekiem pavizināties ar ponijiem un zirgiem.

Sabiedriska organizācija „Vecāķu biedrība” grib akcentēt uzmanību uz kultūras un sabiedriskā centra "Vecāķu muzejs" izveidi. Telpa, kas šobrīd ir vēsturiska koka piebūve pie stacijas "Vecāķi", šobrīd atrodas tādā stāvoklī, ka nepieciešams remonts un restaurācijas darbi. Vecāķu svētku laikā būs iespēja ziedot jebkādu naudas summu Muzeja izveidei. Turklāt, organizācija turpina veidot kolekciju nākotnē iecerētā Vecāķu muzeja ekspozīcijai. Katram ir iespēja atnest senatnīgo mantu, kas saistīta ar pludmales tematiku, kā arī fotogrāfijas, atklātnes ar Vecāķu skatiem. Daļa no kolekcijas tiks demonstrēta svētku laikā.
Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Nāciet uz Vecāķu cepuru svētkiem ar visu ģimeni, ar draugiem un kaimiņiem!
Atklāsim pludmales sezonu Rīgas vēsturiskajā jūras krastā!