Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Ikgadējā konference “Literatūra un reliģija” 2. – 3. decembrī

Redakcija
Redakcija

Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) Latvistikas un baltistikas nodaļa aicina piedalīties interesentus XI Starptautiskā zinātniskā konferencē „Literatūra un reliģija”, kas notiks Rīgā, Visvalža ielā 4a, 2016. gada 2. - 3. decembrī.

Konferencē tiks skarti teoloģijas un literatūrzinātnes, reliģijas un literatūras, mākslas, teātra, kino un mūzikas mijiedarbības jautājumi, piedāvājot konkrētu, reliģisku tēmu iespaidā radītu mākslas darbu analīzi un interpretāciju aktuālā kontekstā.

Šī gada konferences vadmotīvs – dārzs un labirints Bībelē un kultūrā (literatūrā, mākslā, teātrī, kino, mūzikā).
Referātu vidū tādas tēmas kā dārza simbols viduslaiku liturģijā, jūdaisma literatūrā, Pareizticīgās baznīcas ikonās, kā arī dārzs Bazilija Plīnija, Morisa Māterlinka, Sergeja Jeseņina, Taijiba Salāha, Gunara Saliņa, Hildas Vīkas, Veltas Sniķeres, Velgas Kriles, Alberta Bela, Pītera Grīnaveja, R. Da Kalcabidži un citu darbos. Tāpat tiks apskatīts labirinta simbols postmodernajā literatūrā, Alvja Hermaņa iestudējumos, fantāzijas literatūrā u. c. Referentu vidū jaunie un vadošie literatūras un kultūras pētnieki no Latvijas, kā arī Polijas, Gruzijas un Krievijas.

Darba valodas: latviešu, angļu, vācu. Ieeja – brīva.

Konferences izpildkomiteja: prof. Ieva Kalniņa, prof. Māra Grudule, PhD candid. Jūlija Dibovska.
Konferenci atbalsta Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte (www.hzf.lu.lv), Literārās kritikas vietne UbiSunt - Latvijas Universitāte un Teātra procesu vietne Kroders | Pirmā lapa