Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Atklāj Tautas tēlotājas mākslas studijas “Umbra” 55 gadu jubilejas izstādi

Redakcija
Redakcija

Atklāj Tautas tēlotājas mākslas studijas “Umbra”  55 gadu jubilejas izstādi
Maijā Mazā. Tādi esam.

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs “Imanta”aicina uz Tautas tēlotājas mākslas studijas “Umbra” 55 gadu jubilejas izstādes “Emocionāla saruna” atklāšanu, kas notiks sestdien, 24. septembrī pulksten 16.00.

Glezniecības studija „Umbra” dibināta 1961. gadā kā Tramvaju un trolejbusu pārvaldes Kultūras nama studija. 1968. gadā gleznotāja Nikolaja Petraškeviča vadībā studija ieguva Tautas tēlotājas mākslas studijas statusu, bet no 1977. gada studiju vada gleznotāja Māra Zītare.

Interesentiem būs iespēja apskatīt visu patreizējo studijas dalībnieku darbus, salīdzināt viņu māksliniecisko izaugsmi, kā arī novērtēt studijas kopējo profesionālo līmeni. Studija lepojas ar saviem ilggadīgajiem dalībniekiem - Elmārs Štubis studijā darbojas no 1965.gada, Maija Mazā no 1974.gada, Egils Libarts no 1977.gada. Ilgus gadus studijā darbojās arī māksliniece Loreta Pelše, kura iepriekšējā gada nogalē aizgāja mūžībā.

Pasākumā piedalīsies Rīgas pilsētas tēlotājmākslas studiju vadītāji un pārstāvji no studijām "Varavīksne", "Kolorīts", "Ģilde", "Grīva", "Ziemeļblāzma" un "Doma". Izstādes atklāšanas pasākumu vadīs Mg. art. Maija Avota.

Tautas tēlotājas mākslas studijas UMBRA 55 gadu jubilejas izstāde “Emocionāla saruna” būs skatāma līdz 31. oktobrim Rīgas Kultūras un atpūtas centra IMANTA izstāžu zālēs.

Ieeja bez maksas.