Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Rīgas NVO nama trīs gadu jubileju atzīmēs ar galvaspilsētas apkaimju attīstībai veltītu konferenci

Redakcija
Redakcija

Septembrī aprit trīs gadi kopš Rīgā darbojas NVO nams, ko pašvaldība izveidoja nevalstisko organizāciju atbalstam. Trīs darbības gados NVO nams kļuvis par Purvciema sabiedriskās un kultūras dzīves centru. Šogad jubileja tiks atzīmēta ar Rīgas apkaimju attīstībai veltītu konferenci, rosinot dažādu Rīgas apkaimju iedzīvotājus uz kopīgu diskusiju, viedokļu un pieredzes apmaiņu.

Konference notiks trešdien, 28. septembrī, plkst. 14.00 NVO namā (Rīgā, Laimdotas ielā 42). Tās organizē, lai aktivizētu apkaimju kustību un sadarbību starp pašvaldības un apkaimju biedrību pārstāvjiem, kā arī citiem interesentiem, tādējādi uzlabojot pilsētas attīstības plānošanu un iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Rīgas apkaimju NVO pieredzes apmaiņas konferencē dalībniekus uzrunās Rīgas domes pārstāvji: Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Pilsētas attīstības departamenta Stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītājs Guntars Ruskuls un citi pašvaldības pārstāvji. Hāgenskalna komūnas vadītājs Dāvis Stalts dalīsies pieredzē, rosinot kultūras dzīvi Āgenskalnā, savukārt Čiekurkalna attīstības biedrības valdes loceklis Kaspars Spunde iepazīstinās ar biedrības aktivitātēm Čiekurkalnā.

Pasākuma dalībnieki varēs iepazīties ar Rīgas domes atbalsta veidiem apkaimēm, pašvaldības un apkaimju iedzīvotāju sadarbības iespējām, dalīties pieredzē, īstenojot dažādas iniciatīvas apkaimēs, gūt idejas savas apkaimes vides, kultūras vai sporta dzīves attīstībā un veicināšanā, kā arī iepazīt un satikt līdzīgi domājošos, sabiedriski aktīvos rīdziniekus. Rīdziniekiem, kuru apkaimēs vēl nedarbojās šādas aktīvas kustības, dalība konferencē kalpos kā pamudinājums jaunas apkaimes biedrības dibināšanai un aktivitāšu rosināšanai.

Konferencē aicināti piedalīties rosīgi darbojošos Rīgas apkaimju biedrību, kopienu pārstāvji un domubiedri no aktīvām grupām sociālajos tīklos, kuri aktīvi un konstruktīvi aizstāv savas apkaimes iedzīvotāju intereses, kā arī ikviens rīdzinieks, kam rūp dzīves kvalitāte galvaspilsētā kopumā vai atsevišķā apkaimē.
Sagaidot NVO nama jubileju, 1. stāvā apmeklētājiem būs skatāma fotoizstāde “1, 2, 3 – tie pārējie būs drīz!”. Fotoizstāde ir neliels ieskats NVO nama trīs gadu darbībā un pasākumos, kas paver krāšņu un daudzveidīgu ainu, no atklāšanas brīža līdz neseniem notikumiem.

Tiksimies, lai kopīgi veidotu mūsu pilsētu labāku!