Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


RĪGAS POP&ROCK STUDIJA septembrī un oktobrī meklē jaunos talantus

Redakcija
Redakcija

No šā gada septembra durvis ver SLAVENĀ RĪGAS POP& ROCK STUDIJA. Tā atrodas īpaši skaistā un vēsturiskā ēkā Vecrīgā – Reiterna namā -, kurā mūzika dzīvo ik dienas, jo tur savu mājvietu radusi arī Latvijas 1. Rokkafejnīca.

Studijā ikviens interesents neatkarīgi no sava vecuma var pilnveidot vokālo mākslu pie Latvijā mīlētiem un atzītiem māksliniekiem un labiem vokālajiem pedagogiem: soul mūzikas dziedātājas Anmary, jazz mūzikas dziedātājas Beātes Zviedres (vokālās grupas „Framest” dalībniece), klasiskās mūzikas, mūziklu un operdziedāšanas mākslinieka Jura Vizbuļa (LNOB solists), komponistes un vokālās pedagoģes Madaras Celmas. Savukārt paši jaunākie studijas audzēkņi jau no trīs gadu vecuma var mācīties dziedāt un attīstīt savu muzikalitāti pie vokālās pedagoģes Evas Leimanes.

Studijā iespējams ne tika apgūt vokālās prasmes, bet arī dažādu instrumentu spēli: sitaminstrumentu spēles meistars Kaspars Kurdeko apmācīs bungu spēlē, ģitāru palīdzēs apgūt vienmēr pozitīvais Mārcis Vasiļevskis, kurš jau vairākus gadus ne tikai aktīvi muzicē Latvijā un ārvalstīs, turklāt rod īpašu saikni ar saviem ģitārspēles audzēkņiem, bet basģitāras spēles pamatus ierādīs lieliskais basģitārists Mārtiņš Burkevics.

Nodarbībās, ko vada profesionāls izrāžu, koncertu un pasākumu režisors, lugu un dziesmu tekstu autors, lieliskais pedagogs Valdis Pavlovskis, topošie skatuves mākslinieki var apgūt „Publiskās uzstāšanās tehnikas”: saskarsmes mākslu, retoriku jeb runas mākslu, aktiermeistarības pamatus, skatuves kustības pamatus, un tas viss notiek praktiskajās nodarbībās ar aktīvu līdzdarbošanos.

Nokļūstot līdz lielajai skatuvei, nedrīkst aizmirst arī par atbildes rašanu uz jautājumu: „Ar ko esmu īpašs atšķirībā no visiem citiem dziedātājiem un mūziķiem?” Atbildi ikviens interesents var saņemt praktiskajās nodarbībās „Skatuves stils un mode”. Tajās ikviens var izzināt sevi, veidot tērpus, grimus, frizūras, izkopt savas oriģinālās skatuves īpašības, filmēt klipus, veidot personīgo imidžu gan uz skatuves, gan publiskajā telpā un iepazīt sevi kā mākslinieku kopā ar pasniedzēju – vienmēr kreatīvo, oriģinālo ideju radītāju Kašeru.

Jāpiebilst, ka studijā regulāri notiek koncerti, kurus vērtē profesionāla žūrija un studijas audzēkņiem tiek piešķirtas dažādu komponistu simpātiju balvas, kā arī studija savus audzēkņus regulāri iesaista dažādos muzikālos projektos.

Kā uzsver studijas izveidotāji, SLAVENĀS RĪGAS POP & ROCK STUDIJAS mērķis ir attīstīt talantus jebkurā vecumā, jo studijā īpaši tiek gaidīti pieaugušie cilvēki, sākot ar 30 gadu vecumu, un veicināt Latvijas jauno skatuves mākslinieku izaugsmi. Studijas vadītāju un pedagogu pieredze dod pārliecību, ka ikviens dzīves izvirzītais mērķis ir
sasniedzams, atliek tikai uzdrīkstēties. Kā teikusi dziedātāja Vitnija Hjūstone: „Dievs man ir devis balsi, lai es dziedātu, un, ja jums tāda ir, kādi gan citi triki vēl vajadzīgi?!”

“SLAVENĀ RĪGAS POP & ROCK STUDIJA”
Mārstaļu iela 2/4, Vecrīga
Latvijas 1. Rokkafejnīcas 3. stāvs
Tālrunis informācijai un pieteikumiem - 22021769,