Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Radošās rakstīšanas meistarklases jauniešiem "Creative Summer"

Redakcija
Redakcija

Radošās rakstīšanas meistarklases jauniešiem "Creative Summer"
Publicitātes foto

Jau otro gadu Vidzemes pusē norisināsies Creative Summer organizētās radošās rakstīšanas meistarklases jauniešiem, kas piedāvā iespēju jaunajiem rakstniekiem un literatūras, publicistikas, žurnālistikas, dramaturģijas, rakstniecības un tulkošanas interesentiem trīs dienu garumā iedvesmoties no pieredzējušiem, Latvijā plaši atpazīstamiem profesionāļiem.

Meistarklašu norises vieta šogad plānota Limbažu novada Viļķenes pagastā, viesu namā “Dzirnavas”.

Radošās rakstīšanas meistarklasē 8.–10. jūlijā kā lektori piedalīsies tulkotāja un redaktore Ieva Lešinska, tulkotāja Silvija Brice, dzejnieces Madara Gruntmane un Inga Pizāne-Dilba. Par dvēseles mieru rūpēsies “Daba yoga”, piedāvājot dalībniekiem iespēju rakstniecības meistarklašu starplaikā piedalīties jogas nodarbībā.

Radošās rakstīšanas meistarklasē 5.–7. augustā jaunos rakstniecības interesentus uzrunās Madara un Agnese Rutkēvičas, Māris Bērziņš, Nora Ikstena un Inga Ābele. Par māksliniecisko radošumu gādās modes zīmols Art Thieves, kas piedāvās preču dizainā pielietojamu tekstu veidošanas meistardarbnīcu.

Pērn Vecpiebalgas novadā organizētajās meistarklasēs kursanti apguva dramaturģijas pamatus, vingrinājās scenārija rakstīšanā topošai animācijas filmai, ieguva zināšanas par publicistikas un žurnālistikas pamatprincipiem, kā arī iepazina citus domubiedrus.

Mērķauditorija pasākumiem ir jaunieši vecumā no 18–29 gadiem, kam nav nepieciešama iepriekšēja pieredze rakstniecībā. Meistarklases paredzētas kā atspēriena punkts jaunajiem autoriem savas daiļrades tālākā veidošanā un popularizēšanā.

Projekta radošā komanda ir 2015. gada pasākumu Creative Summer īstenotāji: Mārcis Ošiņš, filozofijas students un žurnāla “Rīgas Laiks” slejas “RL skatās” autors, un Paula Veidenbauma, Vīnes Universitātes reflektante.

Projekts tapis sadarbībā ar “Izglītības un kultūras atbalsta biedrību Balta” un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Pieteikšanās: rakstot vārdu un uzvārdu uz creativewritingnometne@gmail.com.