Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


No 11. decembra Ziemupes jūrmalā ciemos gaida Ziemassvētku vecītis un Rūķupes Rūķi

Redakcija
Redakcija

Šogad Ziemassvētku vecītis un Rūķupes Rūķi ciemos gaidīs no 11. līdz 23. decembrim, lai kopīgi gaidītu un svinētu Ziemassvētkus, iemācītos un uzzinātu ko jaunu un vairotu prieku! Šogad pasākuma vadmotīvs ir Laiks. Tāpēc veidosim īpašo Laika egli, kurā ikviens varēs iekarināt savu pulksteni (lielu, mazu, ejošu, neejošu, kūleņojošu ai virpuļojošu), tā simbolizēs Laiku, ko pavadām kopā un veltām viens otram!

Rūķupē viesus šogad uzņemsim no 11. decembra plkst.14:00, kad ciemos gaidām lielas un mazas ģimenes, draugu pulciņus, domubiedrus un citus, kam gribas sajust Ziemassvētku gaidīšanas rosību, satikt Ziemassvētku vecīti, mūsu šīsdienas īpašos viesus – Rūķu dzīves zinātāju un pētnieku - Ģirtu Ančevski grāmatas „Rūķu vakara pasakas” autoru (grāmatiņu varēs pie mums arī iegādāties), četrkājainos draugus un viņu saimniekus no dzīvnieku audzētāju biedrības „Ako”, kas parādīs, ko jaunu šī gada laikā ir apguvuši. Par vēdera labsajūtu parūpēsies IK „Mums garšo”.

Protams, ka neiztiksim bez lustīgām un kustīgām rotaļām ar Ziemassvētku vecīti, kopīgu darbošanos Rūķotavās, no kurām vienā šogad īpaši rosīsies Bišu Rūķis no mācību dravas „Strops”. Atcerēsimies jau zināmos un iepazīsim vēl neatklātos Rūķupes takas noslēpumus. Kopā pārdomāsim šajā gadā paveikto, lai to iegrāmatotu Lielisko Darbu grāmatā. Būs iespēja apskatīt un izzināt mītisko Ziemassvētku tēlu (un ne tikai) pasauli caur talantīgā Rūķa Valtera Artura Vītola veidoto izstādi. Tāpat varēs samīļot mūsu draugu – poniju Kriksi (paņem līdzi Kriksim kādu kārumu – ābolu vai burkānu) un trušus no ZS „Elčuki”, padzert gardo Rūķu Zāļu tēju. Tiem, kuri gribēs atpūsties no kņadas, darbosies arī galda spēļu stūrītis, kur spēles nodrošinās „Brain Games” Rūķi. Tāpat varēs iegādāties Rūķu sagādātos suvenīrus, kā arī nosūtīt īpašās pastkartes saviem mīļajiem!

No 12. līdz 16. decembrim un no 19. līdz 23. decembrim plkst.10:00; 12:30; 15:00 ar iepriekšēju pieteikšanos ciemos gaidīsim lielākas un mazākas grupiņas, kā arī citus interesentus ģimeņu vai draugu lokā. Obligātā piesacīšanās pie Rūķa Plānotāja (t.29400470).
Šogad esam parūpējušies, lai arī pa nedēļu pie mums ciemotos interesanti un darbīgi viesi! 12. un 13. decembrī Kristīne Kārkliņa – Liparte no Saldus kopā ar mums un Jums gatavos rūķīšus. Savukārt, 15. un 16. decembrī pie mums viesosies par ugunsdrošību viszinošākais viszinis lapsēns Gunis no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kurš mums pastāstīs par ugunsdrošību un drošību uz ledus.

17. un 18. decembrī plkst. 11:00 un 14:00 Ģimeņu un Draugu dienas Rūkupē. Šī ir lieliska iespēja pavadīt laiku kopā ar savējiem. Īpašie viesi būs „Jūras rotu” meistari no Pāvilostas. Par vēderprieku rūpēsies IK „Mums garšo” čaklie Rūķi.
17. decembrī vēlreiz varēsim satikt mūsu draugus no dzīvnieku audzētāju biedrības „Ako”, toties 18. decembrī pie mums ciemosies Rūķi no „Embūtes garšaugiem”, kas vecākiem (jeb tiem, kas mājās gatavo) pastāstīs par saderīgu garšaugu izvēli Ziemassvētku un Jaunā gada mielastam.

17. decembrī plkst.17:00 Sajūtu tekstūra jeb Savādāki Ziemassvētki. Šis ir laiks, kad tumsā jo spoži iemirdz gaisma, kad sajust, piedzīvot, ieelpos un saklausīt to, ko caur neona gaismām, auto un televīzijas trokšņiem ikdienā palaižam garām.
Savukārt nedēļā no 19. līdz 23. decembrim ciemos atkal gaidām ar Obligāto Pieteikšanos. Tad mums ļoti īpašs Rūkviesis būs 21. un 22. decembrī, kad pie mums ciemosies mezglu meistare un pazinēja, dzintara un akmentiņu iemezglotāja - Ilze Vainovska.

Ieejas maksa ir 3 eiro no personas un 3 eiro, ja vēlaties Rūķu gatavoto saldo pārsteigumu (tas gan iepriekš ir jāpiesaka!).