Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Lielbritānijas un Latvijas dzejnieki tiksies “Atdzejas darbnīcā”

Redakcija
Redakcija

No 7. līdz 12. septembrim Rīgā norisināsies starptautiska “Atdzejas darbnīca”, kurā viens otru atdzejos deviņi dzejnieki no Latvijas un Lielbritānijas. Darbnīcas noslēgumā, 12. septembrī, grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards” notiks publiski dzejas lasījumi.

Starptautiskajā atdzejas darbnīcā no Latvijas piedalīsies dzejnieki Inga Gaile, Anna Auziņa, Krišjānis Zeļģis, Valts Ernšteits un amerikāņu izcelsmes Latvijas literārais aģents un tulkotājs Džeids Vils, bet Lielbritāniju pārstāvēs dzejnieki Raeins van Vinkls (Ryan van Winkle), Alisa Konrana (Alys Conran), Rijs Trimbs (Rhys Trimble) un Sofija Kolinsa (Sophie Collins). Darbnīcas noslēgumā, 12. septembrī plkst. 18.00, visus dalībniekus varēs sastapt grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards”, kur tiks prezentēts piecu dienu laikā paveiktais darbs. Projekta ietvaros dzejnieki viesosies arī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, lai iepazīstinātu ar savu darbu studentus, kas šobrīd apgūst citu valstu valodas un plāno nākotnē nodarboties ar literatūras tulkošanu.

Atdzejas darbnīca Latvijā norisinās pirmo reizi. Projekts tiek organizēts kā daļa no gatavošanās procesa Latvijas dalībai Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Jau iepriekš vēstīts, ka 2018. gadā Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm – Lietuvu un Igauniju – būs Londonas grāmatu tirgus īpašie goda viesi, kam tiks pievērsta pastiprināta ārzemju izdevēju, aģentu un arī Londonas pilsētas viesu un apmeklētāju uzmanība.

“Šī projekta ilgtermiņa mērķis ir raisīt dzejnieku interesi vienam par otru, veicināt sadarbību, kā arī veidot profesionālus atdzejojumus, ar kuriem varētu arī uzstāties Lielbritānijā” stāsta projekta koordinatore Inga Bodnarjuka.

Atdzejas darbnīca tiek rīkota sadarbībā ar starptautiskajām platformām “European Literature Live” un “Literature Across Frontiers”, kā arī tiešsaistes literatūras žurnāliem “Poetry Wales” un “The Wolf Magazine”. Līdzīga satura darbnīcas un uzstāšanās Latvijā un Lielbritānijā, piesaistot dažādus dzejniekus, plānotas arī 2017., 2018. un 2019. gadā.