Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Dzejas dienu koncerts Mazajā ģildē

Redakcija
Redakcija

Atzīmējot Dzejas dienas, 13. septembrī plkst. 19.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks bezmaksas koncerts, kurā uzstāsies jauktais koris “Sonore”, Dailes teātra aktieri Jānis Paukštello un Artis Robežnieks, kā arī Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītājs un komponists Valdis Zilveris.

Godinot ievērojamās latviešu kultūras personības, kurām šis ir jubilejas gads, koncertā tiks atskaņota Knuta Skujenieka (80), Vizmas Belševicas (85), Aleksandra Čaka (115) un Jāņa Poruka (145) dzeja – ietērpta aizkustinošos lasījumos un muzikālos vēstījumos. Šo dzejnieku radošais mantojums ir apliecinājis, ka dzeja ļoti viegli pārvar žanru robežas, nereti iegūstot arī muzikālu skanējumu. Šajā koncertā tā izskanēs tādu komponistu kā Andreja Jurjāna, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Paula un citu atzītu skaņražu interpretācijās.

Dzejas dienu koncertu organizē RKTMC “Mazā ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta atbalstu.

Ieeja koncertā bez maksas.