Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Dzejas dienas Jasmuižā

Redakcija
Redakcija

10. septembrī plkst. 13.00 Raiņa muzejā “Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads) ciemosies Daugavpils un Rīgas literāti.
Savu dzeju lasīs Inga Sokolova, Juoņs Ryučāns, Valentīns Lukasevičs, Linda Kilevica, Faina Osina, Anna Jonāne, Aleksejs Solovjovs, Tatjana Ruskule u.c.

20. septembrī plkst. 12.00 Dzejas dienu pasākumā, kas notiks Aizkalnes Tautas namā, piedalīsies mūziķis un dziesminieks Kārlis Kazāks un vietējā dzejniece un dramaturģe Rasma Zariņa.

Kārlis Kazāks dziesmām raksta gan mūziku, gan vārdus, kā arī komponē citu dzejnieku dzeju. Dziesminieks izdevis četrus soloalbumus – “Uz manām plaukstām” (2007), “16 stundas” (2011), “Gultnes” (2013), “Kārlis Kazāks un Viņa” (2015), radījis arī divus šūpuļdziesmu albumus bērniem – “Mēness ceļu rādīs miega peles vezumam” (2007) un “Tēti dzied šūpuļdziesmas” (2012), kas veidots kopā ar sabiedrībā zināmiem tēviem un dāvināts Latvijas bērnunamiem un sociālajiem dienestiem. Komponējis mūziku Latvijas Leļļu teātra izrādei “Emīls un Berlīnes zēni” (režisors Ģirts Šolis) un izrādei Latvijas Nacionālajā teātrī “Jaunā ārsta piezīmes” (režisori Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis).

Jau piecus gadus Kārlis Kazāks ar domubiedriem rīko “Velomūzikas” ceļojumus – ar velosipēdiem apceļo Latvijas novadus un sniedz bezmaksas koncertus.

Rasma Zariņa jau vairāk nekā 20 gadus raksta dzejoļus gan pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī lugas latgaliešu valodā. Savu dzeju viņa lasījusi dažādos pasākumos, viņas lugas uzvestas un izrādītas Aizkalnes amatierteātra sniegumā.

Šoreiz Rasma Zariņa lasīs savus dzejoļus bērniem.

Ieeja pasākumos bez maksas.