Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Benji Knewman un fonds “Mākslai vajag telpu” izdod mākslas plānotāju 2017. gadam

Redakcija
Redakcija

Sadarbojoties grāmatžurnālam Benji Knewman un fondam „Mākslai vajag telpu“, radīts mākslas plānotājs 2017. gadam ar 12 latviešu mākslinieku darbiem.

12 gleznas nodrukātas kā pastkartes. Tās ir viegli izplēšamas no plānotāja, lai nosūtītu adresātam un vestu Latvijas mākslu pasaulē. Izdevēji izvēlējušies Borisa Bērziņa, Andra Eglīša, Ausekļa Baušķenieka, Bruno Vasiļevska, Rudītes Dreimanes, Džemmas Skulmes, Jāņa Pauļuka, Miervalža Poļa, Ingas Melderes, Jura Dimitera, Vijas Maldupes un Frančeskas Kirkes darbus, kas papildināti ar tematiskiem šķirkļiem no Benji Knewman virtuālās latviešu valodas vārdnīcas. Šī „vārdnīca” pieejama arī valkājamā formātā – kā džemperi ar uzrakstiem “Ilgoties”, “Klusums”, “Mamma”, “Niķītis” un “Vasara”. Džemperi tapuši sadarbībā ar veikalu “Paviljons”.

Plānotāja atvēršanas svētki norisinājās 30. novembra vakarā Mūkusalas Mākslas salonā. Vakaru ieskandināja Vilis Daudziņš un Ivars Krasts ar īpašu performanci „Dziedošais piemineklis“. Pasākums turpinājās ar fotografēšanos pie plānotājā redzamo mākslas darbu oriģināliem.

Fonda "Mākslai vajag telpu" mērķis ir panākt Latvijas modernās mākslas muzeja izveidi Rīgā, lai vienkopus un pastāvīgi izstādītu mākslas darbus, kas tapuši no 1945. līdz 1991. gadam, un radītu pilnvērtīgu priekšstatu par Latvijas mākslas mantojumu.

Kamēr Latvijas modernās mākslas muzejs vēl nav ieguvis taustāmas aprises, "Mākslai vajag telpu" sadarbībā ar Benji Knewman iekārtojis izstādi plānotājā 2017. gadam.

Plānotājs iegādājams veikalos “Paviljons”, “Galerija Istaba”, “Kolekcionārs”, “Nice Place Mansards”, “M50” un “RIIJA”, kā arī interneta veikalā shop.benjiknewman.com ar piegādi visā pasaulē.