Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Top īpaša Ziemassvētku dāvana rīdziniekiem – pilsēta gatavojas jauna pasaules rekorda uzstādīšanai

Redakcija
Redakcija

Šā gada 2. decembrī plkst. 18:00 Rīgā norisināsies jauna pasaules rekorda uzstādīšanas pasākums. Rīgas Rātsnama telpās tiks ierīkota pasaulē līdz šim lielākā Rūba Goldberga mašīna, kuras 400 ķēdes reakcijas posmi, iespējams, ierakstīs Rīgas vārdu oficiālās pasaules rekordu grāmatas lappusēs. Vienlaikus šī būs arī Ziemassvētku dāvana rīdziniekiem – šīs ķēdes reakcijas rezultātā tiks iedegta pilsētas Rātslaukuma egle.

Mērķa sasniegšanai un pasaules rekorda uzstādīšanai tikusi izveidota profesionāla speciālistu komanda, kurai jau ir bijusi pieredze ar līdzīgu projektu īstenošanu un kas rūpīgi plāno un izstrādā ikvienu no 400 Rūba Goldberga mašīnas posmiem. Savukārt, lai gūtu apstiprinājumu un apliecinājumu rekorda uzstādīšanai, Rīgā ieradīsies arī eksperts, kas fiksēs rekorda uzstādīšanas mēģinājumu un tā iznākumu. Šī Latvijā iepriekš nebijuša pasākuma kulminācija būs Rīgas Rātslaukuma egles iedegšana.

Projekta organizatori aicina ikvienu kļūt par daļu no šī rekorda! Tiem brīvprātīgajiem, kas izteikuši vēlmi piedalīties rekorda uzstādīšanā, būs iespēja veidot vienu no 400 ķēdes reakcijas postiem. Lai pieteiktos, interesenti tiek aicināti apmeklēt projekta mājas lapu Rīgas Egle, kur var tuvāk iepazīties ar plānoto rekordu, noskatīties citus šāda eksperimenta video, kā arī aizpildīt pieteikuma anketu.

Projektu īsteno “Scandiweb”, viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā, kas ikdienā strādā ar vairāk nekā 250 projektiem 23 pasaules valstīs, pateicoties Rīgas Domes atbalstam, kas piekritusi projektā līdzdarboties, piešķirot pasākuma norises telpas un ļaujot organizatoriem šādā neparastā veidā iesaistīties ikgadējā Ziemassvētku egles iedegšanas procesā.

Rūba Goldberga mašīna ir ierīce, kura ļoti vienkāršus uzdevumus veic sarežģītā veidā, izmantojot dažādas secīgas darbības. Pašlaik lielākās Rūba Goldberga mašīnas pasaules rekords pieder ierīcei, kas 2015.gadā aprīlī tika izveidota Ungārijā un sastāvēja no 382 ķēdes posmiem. Tā tika iekļauta oficiālajā Pasaules Rekordu reģistrā.