Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Kokmuižas svētku programmā - mākslas performance "Action painting"

Redakcija
Redakcija

Kokmuižas svētkos, kas ar vērienīgu programmu norisināsies 10. septembrī, šogad dažādību izpausme gan mūzikā, gan mākslā. Ilgvara Zalāna mākslas performance "Action painting" būs viens no aizraujošiem piedāvājumiem, kas norisināsies senās Kokmuižas alus darītavas pagrabā, kur aktivitātes plānotas visas dienas garumā.

Savus darbus viņš rada visdažādākajās zemeslodes vietās - Japānā, Indijā, Ķīnā, Malaizijā, Spānijā, Itālijā, Francijā, Austrālijā, Korejā, Singapūrā. Ilgvara Zalāna veiktās performances raksturojas ar publiski pieejamu vidi, mūzikas pavadījumu no 7 specifiskiem skaņdarbiem un apmēram 20 minūšu ilgu akrila gleznojumu vidēji uz 3x6 m lielas papīra loksnes. Performanci mākslinieks veicis nu jau 36 valstīs.

Ilgvars Zalāns ir spilgts "pasaules pilsonis" mūsdienu Latvijas mākslā – viens no pašlaik Eiropā un Āzijā pazīstamākajiem latviešu mūsdienu māksliniekiem. Viņš strādā abstraktā ekspresionisma žanrā, kad būtisks ir ne tikai rezultāts, bet arī gleznas veidošanas process, kas notiek skatītāju klātbūtnē.
Laipni aicināti būt klāt mākslas radīšanas brīdī – 10. septembrī plkst. 15.00 senās Kokmuižas alus darītavas pagrabā.

Vairāk informācijas par Kokmuižas svētku norisi Kocenu novads