Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Norisināsies Rīgas balles 2016 akadēmija

Redakcija
Redakcija

Gatavojoties pirmajai Rīgas ballei, kas notiks 17. septembrī Melngalvju namā, tās rīkotājiaicina visus interesentus uz Rīgas balles akadēmiju – informatīvi izglītojušu pasākumu, kuras ietvaros7. septembrī no plkst. 17:30 līdz plkst. 20:30 viesnīcā Pullman Riga Old Town Hotel(Jēkaba kazarmas 24)notiks bezmaksas meistarklases, lekcijas un praktiskās nodarbības. Pasākumā varēs vairāk uzzināt par gaidāmo Rīgas balli 2016, labāk tai sagatavoties un sajust tās atmosfēru. Iepriekšēja reģistrācija pasākumam pa tālr.: +371 28100843.

Rīgas balles akadēmija ir radīta, lai pozicionētu izsmalcinātas uzvedības kultūru, manieres un etiķeti sabiedrībā, kā arī popularizētu baļļu tradīcijas Latvijā. Šīs kustības veidotāji cer, ka saviesīgās tikšanās, ko bagātina apmācības, arī kļūs par tradīciju.

"Balles manieru ievērošana ir ne mazāk svarīgāka par Vīnes valša soļiem, tas, kā partneris aicina dejot, kā partnere sniedz viņam rokuun kungs noskūpsta to, ir daļa no kultūras. – stāsta Austrijas slavenākās deju skolas vadītājs un deviņu grāmatu autors par Eiropas etiķeti, profesors Tomass Šēfers-Elmaiers. - Mēs izturamies pret to, kā pret dārgumu. Vīnes baļļu tradīcijām pasaulē nav analogu." Rīgas balles akadēmija ir balstīta uz šo tradīciju ievērošanu, ko ir tik svarīgi saglabāt un attīstīt mūsdienās.Visas zināšanas un prasmes, kas tiks iegūtas Rīgas balles akadēmijas pasākumos, palīdzēs emocionāli un intelektuāli tai sagatavoties.

7. septembra pasākuma programmā:
• Meistarklase "Vīnes valša un valša pamati"
• Lekcija "Balles apģērbu stils"
• Meistarklase "Balles etiķete"
• Meistarklase "Galda klāšanas etiķete"
• Meistarklase "Vīnu pārzināšanas pamati"

Nodarbības Rīgas balles akadēmijā ir bezmaksas, meistarklašu sākums plkst. 17:30.

Pirmā Rīgas balle norisināsies Melngalvju namā (Rātslaukums 7).Ēkas greznais interjers palīdzēs radīt neaizmirstamo atmosfēru, kas raksturīga 19. un 20. gadsimta Vīnes ballēm. Klasiskās balles ir unikāls notikums, kas iekļauts UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā un ik gadu notiek dažādu pasaules valstu pilsētās: Vīnē, Maskavā, Ņujorkā, Romā, Tokijā. Tradicionāli tas izvēršas par pilsētas mēroga pasākumu, uz ko tiek aicināti biznesa aprindu cilvēki, mecenāti, politiķi, mākslas un kultūras pārstāvji no visas pasaules. Tas savukārt rada priekšnoteikumus politisko, ekonomisko un kultūras attīstībai pilsētā un stiprina starptautiskās attiecības. Rīgas balle 2016 noritēs Vīnes baļļu labākajās tradīcijās – pasākuma formāts apvieno dažādas mākslas. Programmā: pūtēju orķestra Rīga un džeza orķestra Mirage, Latvijas Nacionālās operas un baleta mākslinieku uzstāšanās, tradicionālās debitantu dejas, labāko Latvijas baletdejotāju numuri un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu kora koncerts, mākslas galerijas izstāde no Šveices un vēsturisko balles tērpu izstāde no Rīgas Modes muzeja, izsmalcinātas vakariņas un vīna degustācija. Tāpat pasākuma laikā noritēs labdarības loterija, kuras laikā savāktie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas jauno un talantīgo mūziķu atbalstam un bērnu namu bērnu apmācīšanai balles dejās.

„Rīgas balles 2016” rīkotāji – biedrība „Royal Events”. Balles patronese – Natālija Tumševica. Mākslinieciskais vadītājs – Vjačeslavs Višņakovs.

Projekta atbalstītāji: Rīgas dome, „Porsche centrs Rīga”, „Purified”, „Cellarte”, Exupéry International School, „LIVE RIGA”, „Noble Wine”, „36. Līnija”,„Neatkarīgā Rīta Avīze”, labdarības projekti „Avanti” un „Latvijas sporta deju atbalsta savienība”.