Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Krimuldas muižas ainava

Redakcija
Redakcija

„Krimuldas muižas mākslas dienas 2016” ietvaros 10.09.2016. Krimuldas muižā notiks “Eiropas kultūras mantojuma dienas 2016” pasākums “Ainavu stāsti Krimuldas muižā”. Sabiedrībai bezmaksas tiek piedāvāts daudzpusīgs skatījums uz ainavu un tās nozīmi mantojuma saglabāšanā un interpretācijā - ar stāstiem par ainavu iezīmēm, ar izrādi, ar multimediālu instalāciju, koncertu un izrādi.

Plkst. 12:00 Pasākuma viesu reģistrēšanās

Plkst. 12:30 Krimuldas muižas zālē notiks Kristīnes Veinbergas vadīts seminārs „Muižu ainavas iezīmes”, kas turpināsies arIevas Vītolas planšetes atklāšanu “Vēsturiskā Krimuldas muižas ainava” un Jura Zviedrāna atvērto diskusiju un ekskursiju pa Krimuldas muižas apbūves ansambli un parku, kas vēl joprojām ir saglabājis savuautentisko šarmu.

Plkst. 14:00 Krimuldas muižas ratnīcā notiks “Koncertsaundtraks” ar Maijas Kļaviņas – flauta, alta flauta, basa flauta, pikolo flauta un traversflauta - virtuozo ieskatu laikmetu identitātes meklējumos. Plkst. 15:00 Siguldas tautas teātra dzejas izrāde “Mantojums. Arī tā” ir Ārijas Liepiņas – Stūrnieces dramatizējums, kas ataino latviešu likteņa līkločus un laika pārbaudījumus, stāstot par sapņiem, vēlmēm un to, kas mēs esam.

No 11:00 – 17:00 Krimuldas muižas ratnīcā būs apskatāma Ritas Kamolas multimediālā instalācija “Ainavu kolekcionāri”, kur mākslas darba satura radītājs var būt ikviens interesents, kurš nosūta savu redzējumu par Krimuldas muižas ainavu vai tās transformāciju, fotogrāfijas veidā uz krimuldasmuiza@mail.com vai lietojot instagram #ainavukolekcionari.

Pasākuma ietvaros apskatāma Jāņa Anmaņa izstāde - kolekcija “Krimuldas mistērijas”, kā arī darbi, kas radīti glezniecības plenērā „Krimuldas muižas ainava”.

Aicinām ierasties 12:00 uz reģistrāciju un kopīgi piedzīvot Krimuldas muižas ainavu.

Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fondaun Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas atbalstu!