Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Koncertciklam “Džezs Vecrīgā Mazās ģildes dārziņā” šogad 10. sezona

Redakcija
Redakcija

Koncertciklam “Džezs Vecrīgā Mazās ģildes dārziņā” šogad 10. sezona
Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs “Mazā Ģilde”

RKTMC “Mazā ģilde” dārziņā 2. jūnijā plkst. 17.00 CITTY JAZZ BIG BAND atklās bezmaksas džeza koncertu cikla 10. sezonu. Rīdzinieku un Rīgas viesu iecienītie vasaras džeza mūzikas koncerti jau kļuvuši par tradīciju, piedāvājot klausītājiem ne vien dzirdēt atzītus Latvijas mūziķus, bet arī iepazīties ar jaunajiem džeza talantiem.

Sākot ar 2. jūniju un līdz pat 25. augustam Mazās Ģildes dārziņā katru ceturtdienu plkst. 17.00 būs iespējams noklausīties bezmaksas džeza mūzikas koncertus.

Šajā vasarā koncertos piedalīsies “City Jazz Youth Band”, “Lauris Amantovs jazz quartet” un “Jam Orchestra”.
Koncertus organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs “Mazā ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

City Jazz Youth Band
“City Jazz Youth Band” ir ritmiskās mūzikas biedrības City Jazz Riga veidots projekts, kura sastāvā ir apvienoti jaunieši vecumā līdz 25 gadiem. Bigbenda dalībnieki ir topošie sfēras profesionāļi vai jaunieši, kuri mūziku izvēlējušies par savu hobiju ar vēlmi attīstīt to profesionālā līmenī. Bigbends darbojas džeza mūziķa Kārļa Vanaga vadībā.

Lauris Amantovs jazz quartet
“Lauris Amantovs jazz quartet” kolektīvu varētu raksturot īsi – visaugstākā līmenī profesionāli izpildīta mūzika, stingri ievērojot tradīcijas un stilu. Kvartetā spēlē Lauris Amantovs (trombons), Viktors Ritovs (klavieres), Andris Grunte (kontrabass) un Artis Orubs (sitamie instrumenti).

Jam Orchestra
“Jam Orchestra” izveidots 2001. gadā, kad tajā iesaistījās profesionāli mūziķi ar līdzīgu biogrāfiju un muzikālo pieredzi, šobrīd pazīstamais saksofonists Zintis Žvarts un basģitārists Pēteris Liepiņš, viens no pieprasītākajiem un stilistiski daudzveidīgākajiem bundziniekiem Latvijā – Gundars Lintiņš, spožais pianists Romāns Vendiņš un ģitāras virtuozs Andrejs Jevsjukovs, kurus vieno prieks kopā muzicēt un improvizēt daudzveidīgos džeza mūzikas stilos. Visprecīzāk grupas stilistiku var apzīmēt ar fusion, jo repertuārā ir dzirdamas jazz, blues, funk, jazzrock un citu muzikālu virzienu kompozīcijas.

Ieeja koncertos bez maksas.