Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:370, Did:0, useCase: 3


Video: Viesos leļļu galvaspilsētā Preiļos

Redakcija
Redakcija
Šogad Preiļu novada svētku laikā no 21. augusta līdz 23. augustam norisinājās īpaši svarīgs un grandiozs notikums leļļu un mākslas cienītāju pasaulē – Pirmais Starptautiskais ekskluzīvo autorleļļu festivāls.

Festivālā piedalījās starptautiski atzīti mākslinieki no Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas un Nīderlandes. Latviju pārstāvēja tādi māklsinieki kā Solvita Baudele, Ričards Blagovs, Nataļja Pavļenko, Tatjana Kolosova, kā arī unikālā Preiļu Leļļu muzeja un festivāla idejas autore VLADLENA.Festivāls atklāja plašo un unikālo autorleļļu pasauli, kas ne tuvu nav tikai glīta porcelāna sejiņa. Tie ir dažādi stili un izpildes tehnikas, tas ir neaprakstāms fantāzijas lidojums un katra mākslinieka profesionālo roku pieskāriens, izmantojot gan klasiskos, gan visneparastākos materiālus.

Portāla “KultūrasVēstis.lv” komanda arī viesojās Preiļos. Video atskatā piedāvājam ekskluzīvu iespēju virtuāli izdzīvot un sajust krāsaino piedzīvojumu leļļu pasaulē.
Vērtējums: +1