Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Dikļos notiks izcilajam latviešu režisoram Uģim Brikmanim veltīts noskaņu koncerts “Augusta debesīs”

Redakcija
Redakcija

24. augustā plkst. 15:00 Kocēnu novadā – Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos - notiks izcilajam latviešu režisoram Uģim Brikmanim veltīts noskaņu koncerts “Augusta debesīs”. “Ļaudis ir aicināti uz vieglu noskaņu koncertu, kurā savijās virtuozas improvizācijas ar melodiskām dziesmām un tas viss ar skatu "Augusta debesīs". Uģis Brikmanis ir tas, kurš loloja un cēla Neikena dabas koncertzāli no jauna, bet mēs turpināsim to ievizēt un ieskandināt. Dikļi ir vieta, kurā ļaudis pulcējušies pirmajiem Dziedāšanas svētkiem, vieta caur kuru modusies tautas apziņa un šobrīd mums aizvien vairāk ir jāizkopj savas vērtības”, stāsta koncerta mākslinieciskā vadītāja Laima Jansone.

Koncertā piedalīsies mūziķis, grupas “The Sound Poets” solists Jānis Aišpurs, džeza dziedātāja Laura Polence un Baltijas valstu mūziķu kopprojekts “Trīs upes”, kurā apvienosies mūziķi - Sauļus Petreikis (Saulius Petreikis, Lietuva), Andrē Mākers (Andre Maaker, Igaunija) un koklētāja Laima Jansone (Latvija).

Par koncerta tituldziesmu izvēlēta rakstnieka Imanta Ziedoņa un mūziķu - Renāra Kaupera, Raimonda Tiguļa un Laimas Jansones - “Augusta debesīs”. Tā atspoguļo koncerta vadmotīvu, kas parāda un izceļ latviešu kultūru un tās personību devumu Latvijas literatūrā un mūzikā. Koncertprogrammā savīsies latviskais ar pasaulīgo, kopīgi spēcinot un iezīmejot Baltijas valstu saikni un bagāto kultūru.

Koncertā tiks izdziedātas gan latviešu tautas dziesmas džeza dziedātājas Lauras Polences izpildījumā, gan pasaules tautas dziesmu melodijas un autordarbi Baltijas valstu mūziķu neparastajās aranžijās. Koncertprogrammā izskanēs arī mūsdienīgas un tautai jau iemīļotas mūziķa Jāņa Aišpura dziesmas viņa īpašajā un tikai viņam piederošajā balss tembra skanējumā. Instrumentālo melodiju virtuozo skanējumu iekrāsos meistarīgās Laimas Jansones kokļu spēle.

Igaunietis Andrē Mākers ir ļoti daudzpusīgs un atzīts jaunās paaudzes mūziķis. Viņš ir prasmīgs ģitārists un komponists. Andrē ir uzstājies kopā un ierakstījis skaņdarbus ar vairākiem prominentiem un labi pazīstamiem džeza mūziķiem un dziedātājiem, kā arī sadarbojies ar dažādām grupām un klasiskās mūzikas pārstāvjiem.

Sauļus Petreikis – viens no retajiem Eiropas mūziķiem, kura īpašumā atrodas pavisam unikāla mūzikas instrumentu kolekcija no visas pasaules, kura tiek izmantota arī viņa paša mūzikas radīšanā. Sauļus profesionāli apguvis dažādu vēja instrumentu spēli, kuru skanējumu dzirdēsim arī šajā koncertā. Izpildot savus skaņdarbus, viņš savieno vieglu draiskumu ar dziļu sirsnību, spontānu ekspresionismu un tieksmi uz dažādu mūzikas stilu sintēzi- savienošanos.

Neikenkalna dabas koncertzāle Uģim Brikmanim bija īpaša vieta – viņa iniciatīva bija atgādināt Latvijai par vietu, kur notika Pirmie Dziedāšanas svētki – Dikļiem. U.Brikmanis bija režisors visiem lielajiem pasākumiem, kuri notika Neikenkalna dabas koncertzālē: Pirmajiem Dziedāšanas svētkiem – 150, folkloras festivāliem “Baltica”, deju uzvedumam “No zobena saule lēca”, kas pirmo uzdevumu dabā piedzīvoja tieši Dikļos, Dziesmu svētku modelēšanas koncertam. Viņš ticēja, ka laba mūzika, labi vārdi, vienošanās kopīgā dejā, ir veids, kā atklāt kultūrvēsturisko, leģendām apvīto vietu patieso dabu.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs, kā arī Kocēnu novada pagastu pārvalžu kasēs. Koncerta biļešu nauda tiks novirzīta režisora Uģa Brikmaņa pārstāvēto ieceru un ideju īstenošanai, Neikenkalna dabas koncertzāles attīstībai un Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanai. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 7 EUR. Pasākuma dienā 10 EUR. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja par brīvu. Koncertu organizē Kocēnu novada pašvaldība.