Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


“Dzirnas” atkārtos dejas fantāziju MANA DABA

Redakcija
Redakcija

Pēc skatītāju ierosinājuma deju skola “Dzirnas” atkārto dejas fantāziju MANA DABA visiem tiem, kas neredzēja vai vēlas to redzēt atkārtoti. Jau 21. februārī pl. 19:00 un 22., 23. februārī pl. 18:00 deju skolas Dzirnas telpās varēs noskatīties šo vizuāli, muzikāli un horeogrāfiski krāšņo izrādi MANA DABA, ko pirms diviem gadiem iestudēja horeogrāfi Agri Daņiļevičs un Kārlis Božs. Tāpat kā dabā, arī mākslā miera stāvoklis nav iespējams - izrāde turpina attīstīties un nemainīgi paliek Tax Free, Dzirnas un Kompanija NA.

Dzīvā mūzika, krāšņās gaismu spēles un mainīgā scenogrāfija, dejotāju un mūziķu brīvā ļaušanās fantāzijai par dabu, saplūstot pilnībā ar tās unikālo pasauli, sola aizvest skatītāju neaizmirstamā sajūtu ceļojumā neatkarīgi no vecuma, jo visi mēs esam dabas daļa un, mīlot un saudzējot dabu, mēs rūpējamies arī paši par sevi.
Izrādes dejās savijas dabas stihijas un parādības raksturojošas ainas, mīlestības stāsti un trausli mirkļi, kas atspoguļo idejas autora Agra Daņiļeviča raksturīgo radošo tieksmi pēc brīvības un dabas mīlestību. Ilggadējā dejas pieredzes sintēze ar novatorisku kustību interpretāciju meklējumiem ir radījusi viņam vien raksturīgo deju horeogrāfiju.
Neierasti šajā dabai veltītajā izrādē arī paši dejotāji darbojās kā horeogrāfiju līdzautori un pauž savas fantāzijas īstenotos domu lidojumus par dabu un tās mijiedarbību ar cilvēka dabu.
Arī mūzikas autori ir gados vēl jauni — oriģinālmūziku uzvedumam sacerējuši un izrādēs paši izpildīs Justs un grupa «Tax Free», kas stāstot par tās tapšanu atzīst:
“Muzikālo skaņdarbu kompozīcijas radās ļoti saistošā, tomēr neierastā un izaicinošā procesā, ciešā kopdarbā ar pārējiem izrādes autoriem, savstarpēji saprototies tieši caur vienotu radošu degsmi.”
Idejas autors, Dzirnu mākslinieciskais vadītājs Agris Daņiļevičs par izrādi saka:
“Šajā izrādē stāstām to, kā mēs redzam un sajūtam dabu. Kā mēs jūtamies un kā daba ietekmē un maina mūsu pašu dabu. Vārdu spēle nav nejauša. Šī sakritība ir ārkārtīgi skaista. Daba veido dabu.
Ar šo izrādi vēlamies atgādināt, cik svarīgi ir mācīties par dabu, novērtēt tās daudzveidību, krāšņumu, varenību un reizē trauslumu. Atklāt dabā esošo, bet nepamanīto. Cik svarīga ir cilvēka un dabas gudra līdzāspastāvēšana, mīlot, saudzējot, sargājot to.

Ielaidīsim dabu savā dabā!”
Projekta radošā komanda: horeogrāfija: Kārlis Božs, Agris Daņiļevičš; oriģinālmūzika: Justs un TAX FREE; režija, scenogrāfija: Agris Daņiļevičs; gaismu režija: Normunds Bļasāns un Kompanija NA; kostīmi: Līga Vītoliņa; vokālais pedagogs: Igeta Gaiķe; repetitors: Vladimirs Ponomarjovs; dejotāji: deju skolas “Dzirnas” jaunās paaudzes dejotāji, producente: Ieva Pauļuka.

Agris Daņiļevičs un "Dzirnas" ar mūziķiem un komponistiem sadarbojušies jau iepriekš. Publikas mīlestību izpelnījušies lieluzvedumi: Auļu “No zobena saule lēca”, Mārtiņa Brauna "Mauglis" un "Mazā Nāriņa", Iļģu "Spēlēju dancoju" un citi, kā arī kopīgi ar Intaru Busuli, Kasparu Zemīti, Renāru Kauperu, Melo-M, The Sound Poets un citiem mūziķiem radītās izrādes un priekšnesumi. Deju skolas "Dzirnas" kopš tās pirmsākumiem 1985. gadā izaudzinājusi vairākas dejotāju, horeogrāfu, aktieru un izcilu personību paaudzes.

Izrādes tapšanu atbalsījuši: Tipogrāfija «ADverts», «Akvedukts», «Balticovo», Konditoreja «Eklers», «Latvijas Finieris», «Rmēbeles«, «STATS», Radio «SWH», «TERMEX» un «Zaļā josta». Ar ieņēmumiem no izrādēm tiks atbalstīta sakārtotas un iedvesmojošas telpas tapšana «Dzirnās», kur jauniešiem radoši darboties un attīstīt personības.

Gaidām ciemos uz izrādēm deju skolā „Dzirnas” Lāčplēša ielā 106 k-1, Rīgā.

Biļetes pieejamas BIĻEŠU PARADĪZĒ. Skatītājus aicinām ierasties vieglā, ērtā apģērbā.