Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Iznācis melnbaltās fotogrāfijas kalendārs “Pārmaiņas”

Redakcija
Redakcija

Latvijas melnbaltā foto lielmeistariem veltītā projekta ietvaros jau kopš 2004. gada tiek veidota unikāla kalendāru kolekcija. Šogad, ņemot vērā notikumus Latvijā un pasaulē, kalendāra radošais vadmotīvs bija “PĀRMAIŅAS”, saturs tapa, uzrunājot plašu sabiedrību un piesaistot profesionāļu žūriju. Kalendārs izdots vien 800 eksemplāros un nav nopērkams. Projekta īstenotāji šogad ir nekustamo īpašumu aģentūra Latio sadarbībā Latvijas Fotogrāfijas muzeju.

Šī gada projekta ietvaros iesniegts 251 darbs. Lai izvirzītu labākās fotogrāfijas publikas balsojumam, tikai piesaistīta profesionāla žūrija, kuras sastāvā darbojās fotogrāfi Jānis Deinats un Reinis Hofmanis, Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītāja Maira Dudareva, kā arī Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns un Latio mājokļu tirdzniecības nodaļas vadītāja Evija Dzenīte.

No 20 finālistēm balsojuma rezultātā tika izvēlētas 13 labākās fotogrāfijas, kas iekļautas 2021. gada kalendārā “PĀRMAIŅAS”.

Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns: “Laikā, kad mēs ikviens ikdienā uzņemam milzīgu daudzumu ar bildēm, melnbaltā fotogrāfija arvien ir kas īpašs. Runa, protams, ir par lielmeistaru darbiem, nevis par Instagram filtra uzlikšanu. Šogad eksperimentālā kārtā, lai piesaistītu arī plašākas publikas un foto amatieru uzmanību melnbaltajai fotogrāfijai, devām iespēju jebkuram tikt starp 13. labākajām kalendāra fotogrāfijām, iesūtot savu labāko darbu, kas atbilst radošajam konceptam. Mūsu projekts ir vēl viens atgādinājums novērtēt, kopt un turpināt šo žanru, kas ir visas fotogrāfijas pamatā, jo tieši ar melnbalto fotogrāfiju sākās foto vēsture.”
Šī gada kalendārā iekļuvuši 12 autoru darbi. Tostarp Zanda Puče, Lauris Matulis, Dace Umblija, Mārtiņš Zilgalvis, Eduards Kapša, Jeļena Belous, Dzintra Žvagiņa, Dace Voitkeviča, Arvis Ertmanis, Sandra Ūpe, Romāns Kokšarovs, Alvis Ločmelis.

Latio melnbaltās fotogrāfijas kalendārs izdots jau 17. reizi. Šajā ikgadējā foto projektā iemūžinātas gan izcilu latviešu fotogrāfu individuālās kolekcijas, gan vairāku meistaru fotogrāfijas, kas apvienotas vienotā radošā koncepcijā. Kalendārs netiek dots pārdošanā, nokļūstot vien ierobežota loka melnbaltās fotogrāfijas žanra cienītāju kolekcijās.