Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Kā šogad piedzīvot Sarunu festivālu LAMPA

Redakcija
Redakcija

Jau šonedēļ, 20. un 21. augustā, Cēsīs iegaismosies Septītais Sarunu festivāls LAMPA, aicinot apmeklēt kādu no vairāk nekā 200 pasākumiem par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām vai pievienoties neklātienē tiešsaistē un 38 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā. Festivāls kā vienmēr būs pieejams bez maksas. Lai jūs pilnībā varētu nodoties festivāla notikumu baudīšanai, mēs esam apkopojuši praktiskus ieteikumus, kā šogad piedzīvot LAMPU.

Festivāla norise klātienē

Šogad LAMPA norisināsies vairākās Cēsu vietās: skatuves atradīsies Rožu laukumā, Maija parkā, Vienības laukumā, Ruckas parkā, Cēsu radošajā un digitālajā kvartālā un citur pilsētas centrā.

Festivāla rīkotāji izvēlējušies zaļo jeb drošu pasākuma veidu, jo tas ir vienīgais, lai LAMPA vispār varētu notikt. Līdz ar to šogad festivāla apmeklējums klātienē iespējams, tikai uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi. Šī prasība attiecas arī uz bērniem, tādēļ šogad festivāls klātienē būs pieejams apmeklētājiem no 12 gadu vecuma. Festivāla norises vietās nebūs iespējams atrasties arī ar zīdaiņiem. Taču lielāko daļu pasākumu varēs vērot tiešraidē (vai vēlāk arhīvā) festivāla mājaslapā jebkurā sev ērtā vietā vai kādā no kopā skatīšanās vietām visā Latvijā.

Cēsu pilsētas centrā blakus festivāla norises vietām atradīsies pieci aproču un info punkti, kur pēc sertifikāta pārbaudes apmeklētājam tiks aplikta aproce, ar kuru būs iespējams apmeklēt visas festivāla norises vietas abās festivāla dienās. Festivāla norises vietās tiks ielaisti tikai apmeklētāji ar festivāla aprocēm. Jārēķinās arī, ka jebkurā brīdī pasākuma norises laikā pie ieejām festivāla norises vietās vai festivāla teritorijā var tikt lūgts atkārtoti uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu kopā ar pasi vai ID karti.

Festivāla karte un programma tālrunī
Festivāla programmu un karti varēs ērti pārskatīt telefonā – LAMPAS aplikācijā (pieejama App store un Google Play) vai mājaslapā. Kartes būs bieži redzamas arī Cēsu pilsētvidē. Lai neapjuktu plašajā piedāvājumā un izbaudītu LAMPU kā personisku piedzīvojumu, aicinām izveidot savu programmu, izmantojot mājaslapā atrodamo rīku “Mana programma”.

LAMPA gaida arī citās valodās runājošos
Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad LAMPA gaidīs gan apmeklētājus, kuri runā angļu vai krievu valodā, piedāvājot vairākus pasākumus angliski vai krieviski ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Sarunas LAMPĀ būs pieejamas arī vājdzirdīgajiem un nedzirdīgajiem. 24 pasākumiem tiks nodrošināts tulkojums zīmju valodā gan klātienē, gan tiešraidē. Savukārt sadarbībā ar “Tildes” runas atpazīšanas mākslīgā intelekta risinājumu uz skatuvēm “Apgaismo” un “Spuldze” abu dienu garumā lielākā daļa diskusiju būs redzamas uz papildu ekrāna teksta formātā, kā arī interesenti tās varēs lasīt tiešsaistē savās mobilajās ierīcēs.

Kā nokļūt?
20. un 21. augustā visi ceļi vedīs uz Cēsīm! Ja dodat priekšroku sabiedriskajam transportam – starppilsētu autobusam vai vilcienam, aicinām iegādāties biļeti savlaicīgi. Līdz ar ierastajiem vilciena reisiem maršrutā Rīga–Cēsis–Rīga AS “Pasažieru vilciens” nodrošinās arī papildreisus: 20. augustā vilcienam, kas no Rīgas izbrauks plkst.10.46 (maršruts Rīga–Valka), tiks pievienoti 3 papildu vagoni; naktī no 20. uz 21. augustu vilciens no Cēsīm izbrauks plkst. 23.40 un Rīgā pienāks plkst. 01.31; 21. augustā vilciens no Rīgas izbrauks plkst. 08.59 un Cēsīs pienāks plkst. 10.50; naktī no 21. uz 22. augustu vilciens no Cēsīm izbrauks plkst. 00.28 un Rīgā pienāks plkst. 02.15.

Tiem, kas izvēlas doties uz festivālu ar automašīnu, pilsētā būs pieejamas vairākas bezmaksas autostāvvietas (meklējiet stāvvietas festivāla kartē). Taču aicinām būt saprotošiem un ņemt vērā, ka gan šajās, gan citās Cēsu bezmaksas autostāvvietās vietu skaits ir ierobežots un, iespējams, nāksies savu spēkratu novietot tālāk no festivāla norises vietām.

Kur nakšņot?
Īsts festivāls nav iedomājams bez telšu pilsētiņas! Arī šogad LAMPA piedāvā bez maksas palikt telšu pilsētiņā – Cēsu Bērnu un jauniešu centra pagalmā Bērzaines ielā 4. Telšu pilsētiņa darbosies no 20. augusta plkst. 11.00 līdz 22. augusta plkst. 12.00, pirms došanās mājup ļaujot kārtīgi izgulēties pat visizturīgākajiem sarunu biedriem. Apmešanās telšu pilsētiņā būs iespējama, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi vai uzrādot festivāla aproci.

Telšu pilsētiņa būs aprīkota ar labierīcībām un izlietnēm. Tajā atradīsies arī apsargs, taču LAMPAS komanda aicina savas mantas pieskatīt arī pašiem, jo festivāla rīkotāji neuzņemas atbildību par nepieskatītām mantām. Pašiem būs jāparūpējas arī par teltīm un guļammaisiem. Reģistrācija telšu pilsētiņā notiks, ierodoties uz vietas. LAMPAS feisbuka grupa “Nakšņošana un transports” – iespēja sarunāt līdzbraucējus un atrast naktsmājas.

Ko ēst un dzert?
LAMPA priecēs ne tikai ar sarunām, bet arī ar visdažādāko ēdienu un dzērienu izvēles iespējām. Būs paēduši visi – arī veģetārieši un vegāni! Festivāla kartē atradīsiet gan ēdināšanas zonu atrašanās vietas, gan ēdinātāju un dzirdinātāju sarakstu.

LAMPA aicina arī neatstāt mājās savas ūdens pudeles – tās varēs bez maksas piepildīt Cēsu ūdens punktos Cēsu pils parkā, Rožu laukumā, Vienības laukuma zaļajā zonā, kā arī ūdens bārā Ruckas parkā.

Lai kopā rūpētos par apkārtējo vidi un samazinātu festivāla radīto atkritumu daudzumu, ēdināšanas zonās darbosies depozītglāžu sistēma. Iemaksājot 1,00 EUR pie jebkura dzērienu tirgotāja, būs iespējams iegūt vairākkārt lietojamu glāzi, kas tiks apmainīta pret tīru, iegādājoties nākamo dzērienu. Pasākuma noslēgumā glāzi varēsiet atdot tirgotājiem, atgūstot iemaksāto eiro, vai ziedot to festivālam, glāzi atstājot tam īpaši paredzētās kastēs. Ja vēlaties, glāze var doties jums līdzi uz mājām kā piemiņa par dzirkstošajām sarunām!

Vairāk informācijas par festivālu meklējiet https://festivalslampa.lv/lv.

Par Sarunu festivālu LAMPA

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo” un “British Council” pārstāvniecība Latvijā. Festivāla norisi arī atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Rīgā, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, ASV vēstniecība Latvijā, uzņēmumi “Latvijas Finieris”, “Enefit”, “SCHWENK Latvija”, “Omniva”, “Cēsu alus”, “Neste Latvija”, “Rimi Latvija”, “IKEA”, kā arī Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Festivāla pasākumu tiešraidi nodrošina “LMT Straume”.