Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Iedzīvotāji aicināti izzināt un iepazīt Rīgu vasaras programmas ekskursijās

Redakcija
Redakcija

Iedzīvotāji, ģimenes ar bērniem, draugu kompānijas un ikviens interesents aicināts izmantot Rīgas vasaras programmā piedāvātās aktivitātes un izzināt galvaspilsētas apkaimes. Vasaras kultūras programmā audio ekskursijā var iepazīt Viesturdārzu, Čiekurkalnu, velo tūrē apmeklēt pilsētas apkaimes, iesaistoties piedzīvojumu spēlē „Emī un Rū”, kā arī doties kultūrvēstures iepazīšanas pārgājienā Zolitūdē un piedalīties orientēšanās aktivitātēs “Rīgas spēle”.

Par godu Rīgas senākā parka 300 gadu jubilejai Rīgas vasaras programmā iekļauts audiogids “Trīs gadsimti Viesturdārza vēsturē”, kas interesentiem no 1. jūlija līdz 31. augustam būs pieejams četrās valodās - latviešu, angļu, krievu un vācu valodā, tādējādi dodot iespēju Rīgu izzināt arī ārvalstu viesiem. Audiogidu iespējams lejuplādēt tīmekļa vietnē: https://izi.travel „Audio ekskursija “Viesturdārzam – 300.”

Šovasar audio ekskursijas no 5. jūlija līdz 31. augustam aicina paviesoties arī Čiekurkalnā. Lejupielādējot aplikāciju „IeCeļo Čiekurkalnā” tīmekļa vietnē https://qwixi.net/ latviešu, krievu vai angļu valodā, būs iespēja iepazīt apkaimes interesanto vēsturi, koka arhitektūru, uzzināt par ievērojamām personībām, notikumiem un dažādiem dzīves apstākļiem, dažādos laikos apkaimē.

Tāpat ikviens interesents no 22. līdz 27. jūlijam aicināts doties Zolitūdes kultūrvēstures iepazīšanas pārgājienos “Solitūdes pretstati.” Lai dotos pārgājienā, iepriekš jāpiesakās, aizpildot anketu tīmekļa vietnē ej.uz/solitudes-pretstati. Zolitūdi izzināt varēs arī individuāli videogida pavadībā jebkurā sev izdevīgā laikā.

Rīgas vasaras programmā no 5. jūlija līdz 31. augustam ir lielisks piedāvājums ģimenēm ar bērniem, kur visi kopā ceļojot ar riteni, skūteri vai citu braucamrīku, var ļauties “Emī un Rū” piedzīvojumu spēlei dažādās Rīgas apkaimēs. Iepazīt pilsētu palīdzēs bērnu iemīļotie grāmatu varoņi Emīlija, Rūdis un robotiņš Palauzi no Latvijā radītā bērnu seriāla un grāmatas “Emī un Rū”. Interesentiem ieteikums pasteigties, jo pirmajiem 2000 dalībniekiem spēle būs pieejama bez maksas. Aplikācija spēlei pieejama tīmekļa vietnē https://www.roadgames.com/lv.

Savukārt no 24. jūlija līdz 1. augustam būs iespēja iesaistīties izklaidējoši informatīvā orientēšanās spēlē. “Rīgas Spēle” būs spēle bez gadžetiem un skatīšanās ekrānos, jo tās galvenais elements ir drukāta karte, kas ļaus atrast vēlamo galamērķi. Spēles dalībnieki varēs izcīnīt arī balvas. Kartes iespējams saņemt grāmatnīcās “Jānis Roze”.

2021. gada vasara galvaspilsētā iezīmējas ar līdz šim nepieredzētu Rīgas vasaras programmu, kurā ikvienam ir iespēja sastapt savu kultūras notikumu, kas risināsies ielās, parkos un laukumos, ēkās un pagalmos gan pilsētas centrā, gan apkaimēs. Šie notikumi iedzīvotājus var pārsteigt, dodoties ikdienas gaitās vai brīvdienu pastaigās. Informācija par vasaras programmu ir pieejama tīmekļa vietnēs Home » LiveRiga un kultura.riga.lv, kā arī Rīgas pašvaldības sociālo tīklu kontos.

Rīgas vasaras programmu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Live Riga.