Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


“Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls 2020” piedāvās plašu koncertu programmu

Redakcija
Redakcija

Šo sestdien, 1.augustā, plkst. 16.00 RKTMC “Mazā ģilde” ar dzirkstošu 18. gadsimta mūzikas programmu “Apgaismības laikmeta klaviermūzika” tiks atklāts “Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls 2020”. Koncertā uzstāsies spožā taustiņinstrumentu virtuoze Varvara Manukyan no Vācijas un baroka orķestris Collegium Musicum Riga diriģenta Māra Kupča vadībā. Festivāls norisināsies līdz 3.septembrim.

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls (RVMDF) ir īpaši gaidīts vasaras notikums, kurā skatītāji un klausītāji var smelties enerģiju, atgūt harmoniju un kaut uz brīdi iejusties augsti izglītoto un smalkjūtīgo baroka laika galminieku ādā. Visi festivāla koncerti tiek atskaņoti tikai un vienīgi ar vēsturisko mūzikas instrumentu oriģināliem vai to kopijām. Tā, piemēram, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar Rīgas Senās Mūzikas centru un Rīgas Vēsturiskā Teātra un mūzikas biedrību 2018. gadā ir iegādājusies Mocarta laika āmuriņklavieres, 1780.gada Stein modeļa kopiju, kas nu ir pavēris līdz šim nebijušu iespēju – Latvijas klausītājus pilnvērtīgi, padziļināti un regulāri iepazīstināt ar klasicisma laikmeta mūzikas dārgumiem.

Atklājot festivālu, ekskluzīvā, 50 cilvēku publikai pieejamā koncertā klausītāji aicināti izbaudīt Mocarta laika klavieru pieklusināto, bet dzidro skanējumu un iepazīt tādu 18. gadsimta komponistu kā Vincenzo Manfredini un Ignaz Josef Pleyel daiļradi, kā arī vienu no mīļākajiem Kurzemes hercogienes Dorotejas komponistiem - Johanu Gotlību Naumanu.

IEEJA VISOS KONCERTOS BEZ MAKSAS, aizpildot pieteikuma anketas, kas atrodamas mājaslapā Early Music | Riga Early Music Centre un Facebook kontā “Early music in Latvia”.
Koncertu laikā tiks stingri ievēroti visi aktuālie drošības pasākumi.

RĪGAS VĒSTURISKĀS MŪZIKAS UN DEJAS FESTIVĀLA 2020 PROGRAMMA:

01.08. plkst. 16.00, Mazā ģilde
RVMDF 2020 Atklāšanas koncerts “Apgaismības laikmeta klaviermūzika”
Piedalās: Varvara Manukyan (āmuriņklavieres, Vācija), baroka orķestris Collegium Musicum Riga, diriģents Māris Kupčs

06.08. plkst. 20.00, Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīca
Koncerts “Chiara e lucente stella”
Piedalās: Alina Rotaru (klavesīns, Lietuva/Vācija)

08.08. plkst. 16.00, Mazā ģilde
Koncerts “Musique pour la Chambre du Roi”
Piedalās: Maija Kļaviņa (traversflauta), Kevin Bourdat (viola da gamba, Francija), Gertruda Jerjomenko (klavesīns)

14.08. plkst. 16.00, Mazā ģilde
Koncerts “J. S. Baha agrīnās kantātes”
Piedalās: Ilze Grēvele-Skaraine (soprāns), Mikus Abaroniņš (kontrtenors), Ansis Bētiņš (tenors), Remigijus Sabaliauskas (baritons, Lietuva), baroka orķestris Collegium Musicum Riga, diriģents Māris Kupčs

15.08. plkst. 16.00, Mazā ģilde
Koncerts “Harmoniskā franču un itāļu divkauja”
Piedalās: Imbi Tarum (klavesīns, Igaunija)

16.08. plkst. 18.00, Doma dārzs
F. Frankēra / F. Rebela heroiskā pastorāle “Isméne”
Piedalās: Ilze Grēvele Skaraine (soprāns), Monta Martinsone (soprāns), Ansis Bētiņš (tenors), baroka orķestris Collegium Musicum Riga, baroka koris Collegium Choro Musici Riga, diriģents Māris Kupčs

22.08. plkst. 20.00, Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīca
Koncerts “Viaggio Bertali e Cavalli”
Piedalās: Senās mūzikas ansamblis Neymann Ensemble

29.08. plkst. 20.00, Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīca
Jauno Talantu koncerts
Piedalās: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras studenti

03.09. plkst. 16.00, Mazā ģilde
RVMDF 2019 Noslēguma koncerts “Mocarta kamermūzika”
Piedalās: Monta Martinsone (soprāns), Ernests Neimanis (āmuriņklavieres)

Pateicamies atbalstītājiem: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Latvijas Republikas Kultūras ministrijai, Creative Europe, EEEMERGING+ (Emerging European Ensembles), Rīgas Vēsturiskā Teātra un mūzikas biedrībai, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai, Mazajai ģildei.