Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Gada pirmajā dienā būs skatāms Intara Busuļa koncerts

Redakcija
Redakcija

Gada pirmās dienas noslēgumā, pl. 22.00 pie TV3 skatītājiem nonāks Intara Busuļa un Abonementa orķestra koncerts “Ieelpot”. Koncerta programmā būs dzirdamas jau zināmas un iemīļotas Intara Busuļa kompozīcijas, kā arī dziesmas, kas tapušas pēdējā pusotra gada laikā. Kopā ar Intaru Busuli uzstāsies Abonementa orķestris, kā arī īpašie viesi – Gunāra Kalniņa 2004. gadā dibinātais gospeļkoris “GG Choir” un vēl kāds iemīļots mākslinieks.

“Pēc visa piedzīvotā tā vien šķita, ka jānovērtē skaisto un vienkāršo, kas mums ir dots. Piemēram, iespēju pieredzēt tos emocionālos mirkļus, par kuriem sakām “tas notika vienā elpas vilcienā” vai “ar aizturētu elpu” - tā, ka var aizmirst par visu citu apkārt notiekošo. Ieelpot. Lai cik tēlaini tas neskanētu, mākslinieks bez sava klausītāja vai skatītāja paelpot jau nemaz nevar. Šī mijiedarbe ir nepieciešama, lai varam turpināt radīt mūziku, rakstīt dziesmu tekstus. Drēbniekam jājūt drēbe, bet izpildītājam – apmeklētāju pilna zāle. Mēs beidzot vēlamies ieelpot kopā, nevis attālināti,” par koncerta ieceri stāsta Intars Busulis.

Kā ierasts Intars Busulis koncertā uzstāsies ar Abonementa orķestri, kura sastāvā ir pianists un komponists Kārlis Lācis, saksofonists Gints Pabērzs, ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis, bundzinieks Kaspars Grigalis, basists Edvīns Ozols un vokālistes Vineta Elksne, Karīna Tropa un Alise Kante – Onzule. Koncertā būs dzirdamas iemīļotākās dziesmas, kā arī skaņdarbi no jaunākā albuma, kas ierakstīti kopā ar GG Choir.

Intaram Busulim līdz šim ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar “GG Choir” – pagājušā gada kopdziesma “Dejo vientulību” tika nominēta “Zelta mikrofona” kategorijā “Radio hits”. Savukārt vasarā izdota dziesma ar nosaukumu “Vai”, kurai nofilmēts arī videoklips. Koncerts “Ieelpot” skatītājiem piedāvās vēl virkni citu dziesmu, kurās piedalīsies GG Choir.