Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pēc lielā skatītāju pieprasījuma tiek izziņoti papildkoncerti ZIEDONIS. LĀCIS. VĪRIEŠI.

Redakcija
Redakcija

Dailes teātrī, 2023.gada 8. un 9.janvārī, pēc skatītāju pieprasījuma tiek izziņoti koncertuzvedumi ZIEDONIS. LĀCIS. VĪRIEŠI. Tajos izskanēs Ziedonis. Lācis. Vīrieši. albumā iekļautās dziesmas, kuras ir speciāli rakstītas katram izpildītājam. Koncertos piedalīsies Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Renārs Kaupers, Jānis Aišpurs, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs.

Komponists Kārlis Lācis Ziedoņa Vīriešiem licis runāt atklāti, vienlaikus saglabājot sajūtu, ka tas viss var būt arī blefs. “Tie, kas ir strādājuši ar ap no uz Ziedoni, ir ieviesuši tādu jēdzienu kā “Ziedoņa faktors”. "To apmēram var izstāstīt tā, ka Tu pats komponē, ņemies, bet beigās tas nostājas kaut kā nedaudz savādāk, bet labāk. Tas arī ir tas brīnums, ka pieskaroties Ziedoņa darbiem, viņš tos piekārto pa savam, pat tagad, jau aizsaulē esot.”, tā Kārlis Lācis.
Ziedonis. Lācis. Vīrieši. ideja atnāca pagājušā gada novembrī. “Visiem uzrunātajiem mūziķiem, dziedātājiem, aktieriem, ideja uzreiz aizrāva un tā izveidojās tāds mīlestības projekts, kas mūs visus apvieno kopīgā mīlestībā pret mūsu darbu un pats galvenais, savstarpējs prieks par kopā būšanu un kopā darbošanos. Tas nebūtu iespējams bez šī galvenā “Ziedoņa faktora”, tas ir veids kā mēs kopā virzamies un gūstam baudu no procesa”, atzīst Kārlis Lācis.

"Pasaule ir mainījusies. Nekas nav tā kā agrāk. Un tad Tu palasi tos dzejoļus un saproti, ka Imants te jau reiz ir bijis.", atzīst Jānis Šipkēvics.
Kaspars Znotiņš skaidro, ka "Pievēršanās Ziedonim ir kā atgriešanās pie kaut kā tuva un saprotoša. Tu pievērsies citiem autoriem, strādā ar tiem, iemīli tos, bet darbs ar Ziedoņa tekstu vienmēr ir kā atgriešanās mājās."

Andris Keišs, savukārt, stāsta, "Es pēdējo reizi ar Imanta Ziedoņa tekstu publiski uzstājos 1993. gadā, kad stājos Latvijas Kultūras akadēmijā. Šī būs nākamā reize. Es nezinu, vai tas runā man par sliktu, vai nē, bet tā vienkārši ir noticis. Toreiz es iestājos aktieru kursā… Nezin, kas notiks pēc šīs reizes? Vokālisti?.. Bet, nopietni runājot, - es dzīvē kautrējos runāt par mīlestību, bet dziedot šī kautrēšanās atkāpjas."

"Patiess gods būt starp šarmantākajiem Lavijas puišiem, kuri izpildīs dziesmas par svarīgāko - par MĪLESTĪBU. Ziedoņa dzeja un Kārļa Lāča mūzika saplūst kopā, nu jau daudz spēcīgākā stāstā.", Intars Busulis. "Ziedoņa radošajam mantojumam manā grāmatu un atmiņu plauktā ir īpaša vietiņa. Savs plaukts, savs stūrītis. Un dažkārt, kad mani radošie meklējumi nonāk pilnīgā un galīgā strupceļā, caur viņa radīto es pastarpināti vēršos pie meistara pēc palīdzības. Un zini - tas strādā! Es savām dziemām atrodu īstos vārdus, savam garam - uzmundrinājumu, savai iztēlei - ceļojumju laikā un visumā. Nu gluži kā tādas brīnumzāles pret antiradošumu - tāds ir mans Ziedonis!", stāsta Jānis Aišpurs.

"Ja pieņemam, ka dzīve ir ceļš, tad ceļabiedri ir ļoti svarīgi. Ar šādiem var aiziet tālu.", tā Artūrs Skrastiņš par projektu.

Koncertuzveduma scenogrāfs un režisors ir Reinis Suhanovs, ar kuru kopā koncertuzveduma saturu radīja aktieri - Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs. Horeogrāfe - Elīna Gediņa.

Koncertprogrammā ZIEDONIS. LĀCIS. VĪRIEŠI. piedalās mūziķi: Jānis Stafeckis – kontrabass, Artūrs Noviks – akordeons, Māris Jēkabsons – pūšamie instrumenti, Kaspars Grigalis un Ainis Zavackis – sitamie instrumenti, Kaspars Zemītis – ģitāra un Kārlis Lācis pie taustiņiem.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs vai https://www.bilesuparadize.lv/lv/pe...