Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Duets VIOLIN DIIVAS aicina uz īpašiem vasaras koncertiem

Redakcija
Redakcija

Duets VIOLIN DIIVAS, kurā apvienojušās divas klasisko vijoļspēli apguvušas vijolnieces Lelde Zaržecka un Inese Fedorovska, ir sagatavojušas pārsteigumu – dzīvās improvizācijas koncertus. Pirmais no tiem, kam dots nosaukums «Daugavas meditācija», notiks jau šo svētdien, 26.jūlijā, Staburaga piemiņas vietā Vīgantes parkā.

«Visas skaņas, ko dzirdēsiet koncerta laikā, ir uz vietas improvizēta performance, turklāt spēlējam ne tikai vijoli. Mēs arī dziedam, spēlējam blokflautu, kokli, bungas, citus sitaminstrumentus un pat glāzes!» par to, kas sagaida klausītājus, stāsta abas talantīgās mūziķes, piebilstot: «Mūziķu biežākās uzstāšanās saistītas ar sirsnīgiem apsveikumiem saviem tuviniekiem, jo – ko gan vēl var uzdāvināt cilvēkam, kam viss ir? Muzikālu baudījumu divu vijoļu sniegumā. Tāpēc neguļam uz lauriem, bet esam sagatavojušas šos pārsteigumu pilnos koncertus.»

Duets dibināts 2019.gada maijā, un gada laikā piedalījies jau vairāk nekā simt pasākumos.

Lelde Zaržecka ieguvusi profesionālo bakalaura un maģistra grādu solo izpildītājmākslā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, papildinājusi zināšanas Itālijā, Milānas konservatorijā, kā arī dažādos mūzikas projektos Latvijā un ārvalstīs. Kā viesmāksliniece spēlējusi gan kamerorķestra «Sinfonietta Rīga», gan Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra sastāvā, kā arī vairākus gadus strādājusi «The Ambersound Orchestra» kolektīvā. Lelde devusi savu ieguldījumu arī vairākās Latvijas mūzikas skolās, attīstot, izglītojot un iedvesmojot topošos vijolniekus.

Inese Fedorvoska studējusi vijoļspēli prestižajā Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pēc atgriešanās no studijām aicināta kā viesmāksliniece visos Latvijas profesionālajos orķestros, kā arī strādājusi izcilā vijolnieka Gidona Krēmera izveidotajā kamerorķestrī «Kremerata Baltica». Kā solomāksliniece kopā ar orķestri uzstājusies Rīgā, Cēsis, Berlīnē, spēlējusi solo koncertus Latvijā un Austrijā. Vijoļspēles prasmi aizrautīgi turpina nodot pedagoga darbā, mācot jaunos vijolniekus.

Mūziķu brīvā laika aktivitātes arī nebeidz pārsteigt, tāpēc Inese piepildījusi savu bērnības sapni un mēneša laikā apguvusi špagatu, savukārt Leldei patīk priecēt tuviniekus un kaimiņus ar ekskluzīvām kulinārijas delikatesēm, piemēram, diētiskajiem liķieriem, kas taisīti no pašmāju ogām un medus vai aromatizētājām salātu eļļām.

Dueta VIOLIN DIIVAS koncerti notiks:

26. jūlijā plkst.16 «Daugavas meditācijas» Staburaga piemiņas vieta Vīgantes parkā
7. augustā plkst.20 «Saulrieta koncerts» Kolkā pie tautas nama
9. augustā plkst.13 «Daugavas meditācijas» Bārbeles parka estrādē (Vecumnieku nov.)
14. augustā plkst.21 «Daugavas meditācijas» Ēveles muižas parka dīķī
16. augustā plkst.15 «Svētdienas meditācijas» Lēdmanē pie tautas nama
Biļetes cena – 3 EUR, pensionāriem, skolēniem – 1,50 EUR. Tās var iegādāties koncerta norises vietā
29. augustā plkst.18 «Daugavas meditācijas» Kokneses parkā (laukumā pie virzienu norāžu staba)

Biļetes cena – 4 EUR. Tās var iegādāties koncerta norises vietā.

Aktuālā informācija par koncertiem – VIOLIN DIIVAS Facebook lapā:
https://www.facebook.com/pg/violind...