Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Koncerti ar populāru mākslinieku piedalīšanos, radošās darbnīcas, izstādes, kino un ekskursijas 4. maijā (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Koncerti ar populāru mākslinieku piedalīšanos, radošās darbnīcas, izstādes, kino un ekskursijas 4. maijā (+VIDEO)
IGO
Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība 4. maijā aicina rīdziniekus un pilsētas viesus svinēt Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu un piedāvā apmeklēt kādu no sarūpētās kultūras programmas norisēm.

Jau no 12.00 Vērmanes dārzā notiks 4. maija svinību pasākums visai ģimenei “Smaidi, Latvija, tev pieder mana sirds!” Svinību moto aizgūts no dzejnieka, Latvijas Neatkarības simbola Knuta Skujenieka dzejas rindas, kurš šogad svinēs savu 80 gadu jubileju. Dzejnieka atzīšanās mīlestībā Latvijai īpaši jūtama vienā no viņa populārākajiem dzejoļiem – “Poga”. Apliecinot savu lepnumu, dedzību un vēlmi būt kopā arī svētku reizē, aicinām ikvienu “piepogāt” savu mīlestību Latvijai un Rīgai līdzdarbojoties radošajās darbnīcās parka teritorijā. Uz Vērmanes dārza estrādes līdz pat 18.00 gaidāma krāšņa skatuves programma ar populāru mākslinieku piedalīšanos, tostarp Kārlis Kazāks, grupa “Tumsa” un Ieva Akuratere un domubiedri ar programmu “Mīlestības dziesmas un sarunas ar dzejnieku Knutu Skujenieku par Latviju”. Pasākuma vadītāji Dita Lūriņa – Egliena un Mārtiņš Egliens.
Vairāk: www.avesol.riga.lv

14.00 Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” Svētku koncerts “Es ticu tam, ka varu”, kurā piedalās solisti Ieva Kerēvica, Igo, Andris Ērglis, komponists Jānis Strazds un pavadošo mūziķu grupa.
Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kurus no 18. aprīļa var saņemt Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” (Anniņmuižas bulvārī 29).
Vairāk: www.imantakultura.riga.lv, +371 67181939.

12.00, 14.00 un 16.00 Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” piedāvā svētku ekskursijas muzeja ekspozīcijā latviešu valodā.
Ieejas biļete EUR 3.
Vairāk: www.jugendstils.riga.lv.

Rīgas Porcelāna muzejā no 12.00 līdz 17.00 Dāvanu apgleznošanas darbnīca “Latvija iedvesmo!” lieliem un maziem. Svētku darbnīcas apmeklētājiem būs pieejami dekoratīvi tematiski rotājumi no porcelāna, kurus varēs dekorēt ar profesionālajām keramikas krāsām. Savukārt, lai jau savlaicīgi radītu dāvanu māmiņai būs sagatavoti porcelāna medaljoni ar ažūru rāmējumu. Pēc apgleznošanas darbi tiek apstrādāti un veikta apdedzināšana. Tos varēs saņemt muzejā Mātes dienā 8. maijā.
Darbnīcu vada māksliniece Arta Baltā.
Dalība svētku darbnīcā (t.sk. 4 veidu rotājumi) - EUR 5.75
Ieeja muzejā no 11.00 līdz 19.00 bez maksas.
Vairāk: www.porcelanamuzejs.riga.lv.

Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems” 16.00 Zelta Mikrofona 2016 ieguvējas - grupas "Zāle" koncerts “Mana uguns”.
Ieeja bez maksas.
Vairāk: www.ilguciems.riga.lv vai pa tālr.25486092.

11.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” Kamerzālē aicinām uz animācijas filmu seansu bērniem, kas notiek 4. maija Latvijas filmu maratona ietvaros, bet 17.00 Lielajā zālē svētku koncerts “Likteņlīnijas”, kurā muzicēs Igo, Antra Stafecka un pavadošā grupa - Juris Kristons (taustiņi), Armands Alksnis (ģitāra), Modris Laizāns (basģitāra), Ilvars Manfelds (sitaminstrumenti).
Ieeja bez maksas.
Vairāk: www.ziemelblazma.riga.lv.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā
No 10.00 apmeklētajiem atvērta Latvijas Tekstilmākslas asociācijas gadskārtēja izstāde “21.”
Ieejas biļetes cenas - EUR 3.00, 2.00, 1.00
18.00 svētku koncerts latviešu kormūzikas koncertu ciklā “Tev mūžam dzīvot, Latvija!”. Koncertā piedalīsies Latvijas Bankas koris, Rīgas Lutera draudzes koris, Talsu tautas nama jauktais koris “Uz augšu!” un Igaunijas latviešu koris “Ziemeļu balsis”.
Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 26. aprīļa saņemami Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē.
Vairāk: www.peterbaznica.riga.lv


4. maija svētku pasākumi notiek ar Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.