Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


LSO sezonas noslēguma koncertu tiešraidīs starptautiskā platformā

Redakcija
Redakcija

Ar tiešraides koncertu no Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” 14. maijā pulksten 20 Liepājas Simfoniskais orķestris sava galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā svinēs 140. jubilejas sezonas noslēgumu. To varēs vērot prestižās mūzikas aģentūras “HarrisonParrott” straumēšanas platformā “Virtual Circle”. Koncerta īpašais viesis būs pianists Vestards Šimkus.

“Mūsu svētku koncertsezona ir iekritusi īpatnējā laikā, kas mums rāda pavisam jaunus ceļus, kā nokļūt pie klausītājiem. Šīs sezonas noslēgums būs īpašs, jo esam aicināti straumēt koncertu platformā, ko izveidojusi viena no pasaulē vadošajām klasiskās mūzikas menedžmenta aģentūrām “HarrisonParrott”. Grēks būtu šīs aģentūras piedāvājumu nepieņemt. Tad nu mēģināsim iekarot starptautisko mūzikas arēnu!” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis. Digitālo koncertu un mākslas notikumu straumēšanas platformu “Virtual Circle” pieredzējusī britu aģentūra “HarrisonParrott” aizvadītājā gadā radīja sadarbībā ar “eMusic Live”. Pati filmēšana tiks veikta, izmantojot koncertzāles “Lielais dzintars” digitālo aprīkojumu.

Liepājas Simfoniskā orķestra 140. sezonas noslēguma koncerta programmā skanēs Sergeja Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts un Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija.

Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts ir vismazāk spēlētais no skaņraža klavierkoncertiem un atklāj savdabīgu džeza un 20. gadsimta modernistu ietekmi uz romantiski noskaņotā komponista daiļradi. Vēl jo īpašāks šis koncerts būs tāpēc, ka mūsu spožais pianists Vestards Šimkus izpildīs šī klavierkoncerta ļoti reti atskaņotu redakciju.

Savukārt koncerta otrajā daļā Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija valdzinās ar savu traģisko, bet vienlaikus karaliski cēlo skanējumu. Lai gan daudzu mūzikas mīļotāju priekšstatos Brāmss ir dzimis simfoniķis, viņš ir sacerējis tikai četras simfonijas, kas ir lieliski un ļoti atšķirīgi žanra paraugi. Pirmā simfonija ir izcils meistardarbs, ko komponists pabeidza 43 gadu vecumā, bet galvā briedināja 21 gadu ilgā laika posmā. Tajā saklausāmas gan nopietnas sarunas, gan graciozas rotaļas ar likteni, pilna emociju gamma un pārdomas par dzīvi.

Biļetes uz šo koncertu var iegādāties šeit: https://www.emusiclive.com/Liepaja_... Standarta biļešu cena – 10 EUR. Turklāt piedāvājumā ir arī 10 ekskluzīvas VIP biļetes, kuru īpašnieki pēc koncerta varēs tikties virtuālā sarunā ar pianistu Vestardu Šimku.