Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Baha kamermūzikas festivāla Rudens ciklā pieci spilgti koncerti

Redakcija
Redakcija

No 7. novembra līdz 4. decembrim notiks 15. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla Rudens cikls. Festivāla vadītāja Aina Kalnciema piedāvās piecus spilgtus koncertus, kas aicina iedziļināties 18. gadsimta galma mūzikas repertuārā, no jauna atklāt baroka mūzikas pasauli un iepazīt klaviermūzikas klasiku un avangardu pasaulslavenu mūziķu izpildījumā.

7.11. plkst. 19.00 Mazajā Ģildē festivālu atklās ansamblis „Les Talens Lyriques” (Francija) ievērojamā klavesīnista un diriģenta Kristofa Rusē (Christophe Rousset) vadībā.

„Les Talens Lyriques” repertuārā ir baroka un agrīnā romantisma operas un instrumentāli skaņdarbi, gan šedevri, gan nozīmīgi mazpazīstami darbi, kuru muzikoloģisko izpēti mākslinieki veic paši. „Les Talens Lyriques” koncertē visā pasaulē un ir izdevuši ap četrdesmit atzītu ierakstu, kā arī ierakstījuši filmu mūziku. Ansambļa vadītājs Kristofs Rusē atzīts par vienu no mūsdienu izcilākajiem baroka mūzikas interpretiem!
Programmā: "Mūzika Francijas karaļa galmā 18. gadsimtā", soliste Judīte van Vanroja (Judith van Wanroij), soprāns.


13. 11. plkst 19.00 JVLMA Lielajā zālē koncertu sniegs viens no spilgtākajiem un oriģinālākajiem šobrīd koncertējošiem pianistiem - Aleksejs Ļubimovs (Krievija). Viņam pieder daudzu moderno skaņdarbu pirmatskaņojumi Krievijā, tomēr pianists spēlē arī baroka, klasisko un romantisko repertuāru. Intriģējošajā programmā „Sakrālo rituālu meklējumos„ A. Ļubimovs aicinās klausītājus atteikties no mūzikas „klausīšanās” un vērtēšanas procesa, bet tā vietā iegrimt skaņu straumē, nepretojoties tās tiešai iedarbībai.
Programmā: J.S.Baha korāļi, Simeons ten Holts, Georgijs Gurdžijevs, Tomass de Hartmans.


20. 11. plkst. 19.00 Mazajā Ģildē uzstāsies baroka ansamblis "The Rare Fruits Council". Ansambli vada viens no baroka mūzikas leģendām, vijoles virtuozs – Manfrēdo Krēmers (Manfredo Kraemer), kā solisti šajā koncertā dzirdēsim ne mazāk slaveno vokālisti Mariju Kristīni Kīru (Maria Cristina Kiehr).


Katrs no ansambļa dalībniekiem ir izcils baroka mūziķis, labi pazīstams un augsti novērtēts Eiropā. Četru mūziķu grupas izpildījums nekad nebija neitrāls un vienmēr ir ārkārtīgi intensīvs, izpelnoties kritikas uzslavas visaugstākajā pakāpē - „spīdošs, briljants, kaislīgs”, „pārmērīgs un neprātīgs talants, kas pāriet īstā trakulībā”, „neizmērojama aizrautība”, „neierobežota , bezgalīga izteiksmība”.
Programmā: D.Bukstehūdes Kantātes.

1.12. Mazajā Ģildē plkst 19.00 dzirdēsiet baroka ansambli „Barocksolisten München” (Vācija), kas klausītājiem piedāvās izbaudīt baroka mūzikas emocionālo pasauli, atskaņojot skaņdarbus ar vēsturiskajiem mūzikas instrumentiem.
Minhenes baroka solisti apvieno baroka mūzikas pasaulē atzītus un talantīgus mūziķus – ansambļa vadītāja un izcila flautiste Doroteja Sīla (Dorothea Seel).

Programmā, kurai dots nosaukums “Ak, mans mīļais Augustiņ!”, skanēs A. Vivaldi, G.F.Tēlemana un J.F.Faša skaņdarbi.

4. 12. plkst 18.00 JVLMA Lielajā zālē jau tradicionāli Baha festivālā tiksies akadēmijas Klavieru katedras docētāji – izpildītājmākslinieki. Koncerts veltīts Domeniko Skarlati 330 gadu atcerei.

Atbalstītāji: Rīgas Dome, Latvijas Gāze, VKKF, LIVE RIGA, AVALON HOTEL, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Gētes Institūts, Vācijas Federālās republikas Vēstniecība, ziedu salons LINDA.