Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Senās mūzikas festivālu atklās Latvijas Radio koris

Redakcija
Redakcija

Senās mūzikas festivālu 30. jūnijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā atklās Latvijas Radio koris, igauņu kanteles virtuoze Anna-Liisa Ellere un diriģents Kaspars Putniņš. Koncerta programmā Orlando di Laso un Džovanni Pjerluidži da Palestrīna skaņdarbi. Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts (tas attiecas arī uz bērniem), kā arī personu apliecinošs dokuments. Koncerta sākums pl. 20.00.

Diriģents Kaspars Putniņš: “Reiz igauņu Radio “Klasikā” dzirdēju kādu izcilu senās mūzikas grupu ar īpašu, grūti identificējamu skaņas krāsu pavadījumā. Īpašais instruments izklausījās kā neparasta arfa, teorba vai kaut kas starp šiem abiem, bet ar neparastu, dzintarainu toni. Vēlāk uzzināju, ka šajā ansamblī spēlē igauņu kanteles virtuoze Anna-Liisa Ellere, kas specializējas senajā, pārsvarā renesanses laikmeta, mūzikā. Anna-Liisa būs mūsu īpašais viesis Senās mūzikas festivālā”.

Koncertā skanēs renesanses laikmeta dižgaru Džovanni Pjerluidži da Palestrīna un Orlando di Laso motetes, kas rakstītas ar Zālamana “Augstās Dziesmas” vai “Dziesmu Dziesmas” tekstiem, kā arī Annas-Liisas improvizācijas un izcilā 16.gs kornetes virtuoza un komponista Džovanni Pjerluidži da Palestrīna motešu diminūcijas - virtuozas variācijas, kas atgādina krāšņi ornamentētas improvizācijas par motešu tēmām.

“Latvijas Koncertu” organizētais Senās mūzikas festivāls notiek no 30. jūnija līdz 3. jūlijam Rīgā un Rundālē. Koncertos skanēs skaistākās baroka operu ārijas, itāļu un vācu baroka šedevri. Klausītājus gaida tikšanās ar Latvijas Radio kori un diriģentu Kasparu Putniņu, ar Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga, kas spēlēs diriģenta Andra Veismaņa vadībā, ar baroka orķestri “Collegium Musicum Riga” un diriģentu Māri Kupču, kā arī ar spožajiem solistiem – dziedātāju Elīnu Šimku, vijolnieku Daniilu Bulajevu un igauņu kanteles virtuozi Annu-Liisu Elleri. Koncertā bērniem muzikālās skaņās ievīsies viena no skaistākajām slavenā dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena pasakām - “Meža gulbji”.
Senās mūzikas festivālu atbalsta Rīgas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Koncerta apmeklētāji tiek aicināti prioritāri izmantot attālināto biļešu iegādes iespējas. Biļetes var iegādāties Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā..., kā arī “Biļešu paradīzes” kasēs.