Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aicina uz labdarības koncertu “Dodot dotais vairojas"

Redakcija
Redakcija

2019. gada 25. maijā plkst. 17.00 - LNB „Ziedoņa zālē” notiks labdarības koncerts cilvēku ar invaliditāti vides pieejamības nodrošināšanai “Dodot dotais vairojas". Iegūtie līdzekļi tiks novirzīti vides pieejamības nodrošināšanai Rīgas Vīlandes baptistu draudzē. Vēl ir nepieciešami 14 000 Eur, lai varētu pilnībā pabeigt iecerēto. Lai līdzcilvēki arī varētu iesaistīties, koncerts tiek rīkots Latvijas Nacionālās Bibliotēkas “Ziedoņa zālē", jo tur ir nodrošināta vides pieejamība.

Ir vairāki cilvēki ar invaliditāti, kas savas garīgās mājas atraduši Vīlandes baptistu draudzē. Viņi tiecas pēc neatkarīgas dzīves, lai bez citu cilvēku palīdzības spētu iekļūt draudzes namā. Iniciatīva par labdarības koncerta rīkošanu, lai padarītu draudzes telpas pieejamas ikvienam, nāk no cilvēkiem ar invaliditāti. Kā dalībnieki, pārstāvot Projektu „Iespēja” Andris Lūsis un no biedrības cilvēkiem ar invaliditāti „Wings for Wheels” pārstāve Santa Survila.
Ar draudzes stipro vīru palīdzību cilvēki ar invaliditāti tiek baznīcā, jo viņi tiek uznesti augšā pa trepēm un līdz ar to var piedalīties Dievkalpojumos. Atrašanās Vīlandes draudzē dod spēku viņu garīgajai izaugsmei.

Iepriekš jau tika rīkoti divi Labdarības koncerti 2017.gadā un 2018. gadā Rīgas Vīlandes baptistu draudze telpās ar pazīstamu mākslinieku piedalīšanos. Par iegūtajiem līdzekļiem ir izstrādāts vides pieejamības projekts un veikti labiekārtošanas darbi. Izbūvētas cilvēkiem ar invaliditāti pieejamas labierīcības, un, lai savienotu divas zāles, tika izbūvēta rampa starp tām.

Vēl ir nepieciešams pārbūvēt ārdurvis un uzstādīt pacēlāju pie kāpnēm, lai nodrošinātu draudzes ēkas ieeju pieejamu ikvienam. Mākslinieki sarunāti, telpas un aparatūra sagādāta.

Ikviens ir laipni aicināts uz Labdarības koncertu "Dodot dotais vairojas“. Biļetes uz koncertu varēs iegādāties Biļešu paradīze kasēs.

Koncertā piedalās zināmi mākslinieki un mazāk zināmi. Daži no tiem ir arī cilvēki invalditāti.

Diāna Ponaskova - vokāls
Kaspars Zemītis - ģitāra
Artis Gāga - saksofons
Rihards Štrauss - čells
Arvīds Keinis - taustiņinstrumenti
Ieva Pļaviņa - vokāls
Marta Zakrževska - flauta
Edgars Sķerbergs – taustiņinstrumenti
Raimonds Celms – lasīs dzeju
My Radiant U
Inese Vaikule – vadītāja.