Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


LNSO aicina bērnus uz tikšanos ar Pelnrušķīti un LeNeSOnu

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 26. februārī, LNSO aicina savus mazākos klausītājus uz koncertizrādi “LeNeSOns un Pelnrušķīte” Lielajā ģildē. Kopā ar iemīļoto draugu – lelli LeNeSOnu – dosimies uz tālu, tālu karaļvalsti, lai iepazītos ar Pelnrušķīti un dotos viņai līdzi uz īstu balli galmā! Kā jau ballē pienākas, būs mūzika un dejas, princeses un prinči, pārpratumi un laimīgas beigas. LeNeSOns uz skatuves kāps divreiz – plkst. 11.00 krievu valodā un plkst. 14.00 latviešu valodā. Koncerta diriģents – Artūrs Oskars Mitrevics.

Koncertizrādes pamatā ir slavenā pasaka par Pelnrušķīti, un to skaniskā veidolā ietērpis krievu komponists Sergejs Prokofjevs. Pasakas laikā LeNeSOns bērnus ne tikai iepazīstinās ar pasakas motīviem, bet ar dažādiem piemēriem palīdzēs izzināt mūzikas apvāršņus un orķestra noslēpumus, kā arī skaidros koncertā dzirdēto.

Šajā sezonā LeNeSOna koncertciklu turpina režisēt “Lielā Kristapa” nominante un kampaņas “#iamintrovert” idejas autore Una Rozenbauma, savukārt LeNeSOnam atdzīvoties palīdz aktieri Valdis Vanags un Rodions Kuzmins.
“Prokofjeva Pelnrušķīte ir tik kustīga un dzīvības pilna, ka mums neatlika nekas cits, kā šai izrādei pievienot arī horeogrāfiju, kas palīdzēs izstāstīt visiem zināmo pasaku no nedaudz cita skatpunkta, kā arī izveidot svaigu un mūsdienīgu dejai raksturīgāku skatu uz tik ierasto baleta formātu,” stāsta režisore Una Rozenbauma.
Izrādes īpašā viešņa būs dejotāja Katrīna Albuže, kura iemiesosies Pelnrušķītes lomā. Katrīna vairākkārt veidojusi horeogrāfijas teātra izrādēs Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātrī, Liepājas teātrī, Nacionālajā teātrī un Jaunajā Rīgas teātrī.

Par koncerta vizuālo noformējumu rūpējas māksliniece Kristīne Abika.
Diriģentam Artūram Oskaram Mitrevicam šī ir pirmā uzstāšanās ar LNSO. 23. februārī Artūrs saņems Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas nozīmīgāko apbalvojumu “JVLMA un LMT gadabalvu 2021“ par izciliem sasniegumiem mūzikā un radošo aktivitāti 2021. gadā.

Artūrs ir divkārtējs JVLMA mecenāta Oļģerta Zīversa balvas laureāts. Pērn viņš piedalījās meistarklasēs Veimārā divu pasaules līmeņa diriģēšanas profesoru Johannesa Šlēfli un Nikolā Paskē vadībā – Mitrevics bija viens no 8 dalībniekiem, kas tika meistarklašu otrajā kārtā, iegūstot iespēju sadarboties ar Leipcigas Vidusvācijas Radio simfonisko orķestri. Mitrevics ir Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora “Sōla” diriģents.

Jaunajiem Latvijas diriģentiem LeNeSOna koncertcikls jau gadiem ir lieliska iespēja debitēt profesionāla simfoniskā orķestra priekšā un rūdīt prasmes un iemaņas ar valsts labākajiem instrumentālistiem. Kopā ar LeNeSOnu pirmos soļus te spēris Jānis Stafeckis, Artūrs Gailis, Aivis Greters, Raimonds Gulbis un citi.

26. februārī mākslinieki uzstāsies divreiz – plkst. 11.00 krievu valodā un plkst. 14.00 latviešu valodā. Biļetes iespējams iegādāties Lielās ģildes kasēs un “Biļešu paradīzē” – https://bit.ly/3LKtrSC
Atbalstot daudzbērnu ģimenes, piedāvājam 30% atlaidi 3+ Goda ģimenes karšu īpašniekiem.
Koncerta apmeklētāji aicināti ierasties uz koncertu vismaz pusstundu pirms koncerta, izvairoties no drūzmēšanās un ieņemot vietas zālē savlaicīgi.

Atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem, bērniem un jauniešiem līdz 17 gadu vecumam apmeklējot koncertu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu vai testu uzrādīt nav nepieciešams. Pasākuma apmeklētājiem sākot no 18 gadu vecuma, nepieciešams uzrādīt derīgu sertifikātu, kas apliecina vakcināciju vai pārslimošanu, kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Aktuālajiem LNSO notikumiem aicinām sekot LNSO mājaslapāhttps://www.lnso.lv/ – kā arī orķestra Facebook lapā – https://www.facebook.com/LNSO.lv