Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Kā Sprīdītis laimi meklēja. LeNeSOns aicina ģimenes uz jaunās sezonas pirmo koncertu

Redakcija
Redakcija

Jau šo sestdien, 26. septembrī, ar koncertu “LeNeSOns un Sprīdītis” Lielajā ģildē ieskanēsies trīspadsmitā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertcikla “LeNeSOns” sezona. Iemīļotais bērnu draugs – lelle LeNeSOns – caur dažādiem piemēriem palīdzēs izzināt mūzikas apvāršņus un orķestra noslēpumus, skaidros koncertā dzirdēto, kā arī mācīs uzvedības normas klasiskās mūzikas koncertos. Šajā koncertā mazie klausītāji kopā ar LeNeSOnu apskatīs kā mūsu visu iemīļotais Annas Brigaderes pasaku tēls Sprīdītis apceļojis pasauli saprot, ka pati laimīgākā zeme ir mājas. 26. septembrī LeNeSOns uz skatuves kāps divreiz – pl. 11.00 krievu valodā un pl. 14.00 – latviešu valodā. Koncerta diriģents – Raimonds Gulbis.

Šajā sezonā LeNeSOna koncertciklu turpina režisēt “Lielā Kristapa” nominante un kampaņas “#iamintrovert” idejas autore Una Rozenbauma, savukārt, LeNeSOnam atdzīvoties palīdzēs talantīgie aktieri Valdis Vanags un Aleksejs Geiko. Kā jau ierasts, koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespēja kopā ar LeNeSOnu un LNSO mūziķiem iepazīst viņu brīnumainos mūzikas instrumentus, kā arī doties jautrās rotaļās un piedalīties citās aktivitātēs.
Ikviens no mums ir dzirdējis par Annas Brigaderes Sprīdīti – zēnu, kurš, meklējot laimi, apceļoja pasauli, uzvarēja briesmoņus Lutausi un Sīkstuli, dabūja princesi Zeltīti par sievu un vēl veselu karaļvalsti piedevām. Tomēr pēc visiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem viņš saprot, ka pati laimīgākā zeme nav nekur citur kā mājās. Šī skaistā atziņa un stāsts uzrunājis arī vairākus latviešu komponistus – Jāzepu Vītolu, Arvīdu Žilinski un Induli Kalniņu – uzrakstīt gan uvertīru, gan operu, gan mūziku kinofilmai. Ar šiem skaņdarbiem jaunākos klausītājus iepazīstinās bērnu draugs LeNeSOns. Koncerta māksliniece Kristīne Abika parūpēsies par koncerta vizuālo noformējumu.
Koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespējams iepazīties ar vienu no zināmākajiem pūšaminstrumentiem – trompeti, kā arī īpašā darbnīcā izveidot savu sapņu mākoni, kuru varēs paņemt līdzi kā koncerta suvenīru.
26. septembrī mākslinieki uzstāsies divreiz – pl. 11.00 krievu valodā ar Alekseju Geiko un pl. 14.00 latviešu valodā, piedaloties Valdim Vanagam. Biļetes iespējams iegādāties Lielās ģildes kasēs un “Biļešu paradīzē”. Atbalstot daudzbērnu ģimenes, piedāvājam 30 % atlaidi 3+ Goda ģimenes karšu īpašniekiem.

Koncerta apmeklētāji aicināti ierasties uz koncertu vismaz pusstundu pirms koncerta, izvairoties no drūzmēšanās un ieņemot vietas zālē savlaicīgi.
Šajā sezonā LeNeSOns dosies iepazīt arī citas pasakas – martā pasaku par Pelnrušķīti, klausoties Sergeja Prokofjeva mūziku, savukārt aprīlī – Ineses Zanderes “Pasaku par mūzikas instrumentiem”, kurai mūziku komponējis diriģents un komponists Andris Vecumnieks.

Atgādinām, ka novembrī klausītājus priecēs koncerts "LeNeSOns un Šūmaņa "Bērnu ainas”", kas pārcelts no pavasara sezonas. Latviešu valodā koncerts notiks divreiz – 21. novembrī pl. 14.00 un 28. novembrī pl. 14.00. Savukārt koncerts krievu valodā notiks iepriekš plānotajā laikā – 21. novembrī pl. 11.00. Koncertu biļešu īpašniekiem nepieciešams obligāti veikt biļešu pārreģistrāciju. To iespējams izdarīt Lielās ģildes kasē. Biļetes mainot uz latviešu valodas koncertu, nepieciešams norādīt jauno vēlamo koncerta apmeklējuma datumu. Biļešu pārreģistrācija notiks konkrētajās cenu zonās, taču sēdvietas tiks ierādītas pirms paša pasākuma. Lūgums ņemt vērā, ka pēc pašreizējiem nosacījumiem kopā var sēdēt līdz 4 cilvēkiem no vienas mājsaimniecības.

Aktuālajiem LNSO notikumiem aicinām sekot līdz LNSO mājaslapā – https://www.lnso.lv/ – kā arī orķestra Facebook lapā – https://www.facebook.com/LNSO.lv