Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šogad visus “Jūrmalas festivāla” koncertus varēs skatīties internetā tiešraidē

Redakcija
Redakcija

No 22. jūlija līdz 4. augustam Dzintaru koncertzālē norisināsies sestais “Jūrmalas festivāls”. Šā festivāla jaunums būs koncerta tiešraides internetā koncertstudijā ar mūziķi Jāni Šipkēvicu.

Ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus Dzintaru koncertzāles sēdvietu izkārtojums ir mainīts un katru koncertu klātienē varēs apmeklēt līdz 500 klausītāju. Tomēr lai sniegtu iespēju baudīt koncertus daudz plašākai auditorijai, Dzintaru koncertzāle kopā ar mūziķi Jāni Šipkēvicu piedāvā klausītājiem skatīties koncertus attālināti ar interneta tiešraides starpniecību visā pasaulē. Jānis Šipkēvics interneta tiešraides vadīs no īpaši iekārtotas koncertstudijas, kurā viesosies dažādi mūziķi un sabiedrībā zināmi cilvēki. Biļetes uz interneta tiešraidēm būs iespējams iegādāties Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā... un tiešraides koncertus varēs skatīties vēl mēnesi pēc pasākuma.

“Jūrmalas festivāla 2020” koncerti kurus būs iespējams skatīties interneta tiešraidē:

22. jūlijā plkst. 20.30 – Jūrmalas festivāla atklāšana. Trīs Osokini
Jau trešo gadu “Jūrmalas festivāla” programmu papildinās viens no gaidītākajiem klaviermūzikas koncertiem – “Trīs Osokinu” dinastijas koncerts Dzintaru koncertzālē. “Trīs Osokini” ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Arī šogad iespaidīgā skaņdarbu izlase nebūs izņēmums, un tajā dzirdēsim Friderika Šopēna, Roberta Šūmaņa, Aleksandra Skrjabina, Fransisa Pulenka un Morisa Ravēla klaviermūzikas pērles. Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

24. jūlijā plkst. 20.30 – Dzimuši Latvijā
Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, “Jūrmalas festivālā” tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – operdziedātāju Aleksandru Antoņenko, pianistu Reini Zariņu, vijolnieku Raimondu Ozolu, pianistiem Sergeju un Andreju Osokiniem un vijolnieci Kristīni Balanas. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

28. jūlijā plkst. 04.00 – Saullēkta koncerts pludmalē
Turpinot pagājušajā gadā aizsākto unikālo pieredzi, 28. jūlija rītā plkst. 4.00 Dzintaru pludmalē ar ērģeļmūzikas skaņām saullēktu sagaidīs pasaulslavenā latviešu ērģelniece, Hamburgas Elbas filharmonijas goda māksliniece Iveta Apkalna. Koncerts sāksies tumsā pirms saullēkta, savu kulmināciju sasniedzot saulei lecot ap plkst. 5.15. Tur majestātiskās ērģeļmūzikas skaņas saplūdīs ar vēja, jūras un koku šalkoņu, piedzīvojot nedzirdētu dabas un ērģeļmūzikas mijiedarbību. Koncertu būs iespējams klausīties gan pludmalē, gan arī uz ūdens, ierodoties ar savu laivu. Ieeja bez maksas.

29. jūlijā plkst. 20.30 – Veltījums Marisam Jansonam
Izrādot cieņu pasaulslavenajam latviešu diriģentam Marisam Jansonam, “Jūrmalas festivālā”, kā plānots, izskanēs maestro veltītais koncerts, tomēr programmā plānotas izmaiņas. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, vijolnieces Kristīnes Balanas un diriģenta Andra Pogas izpildījumā baudīsim Pētera Čaikovska 6. simfoniju un Maksa Bruha vijolkoncertu.

30. jūlijā plkst. 20.30 – Raimonds Pauls. Pasaules kino mūzika
Maestro Raimonds Pauls kopā ar Latvijas Radio bigbendu un Sinfonietta Rīga stīgu grupu aicinās skaistā pastaigā pa pasaules kino mūzikas lappusēm.

4. augustā plkst. 20.30 – Jūrmalas festivāla noslēgums. Aleksandrs Antoņenko un Reinis Zariņš
Šā gada “Jūrmalas festivāla” noslēguma koncertā uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies divi pasaulslaveni Latvijas mūziķi – operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Programmā Riharda Vāgnera, Riharda Štrausa un citu Rietumeiropas klasiķu skaistākās solodziesmas.

“Jūrmalas festivāls” šogad notiek, pateicoties Jūrmalas pilsētas atbalstam un ievērojot spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus, starp klausītājiem nodrošinot 2 metru distanci un visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Biļetes uz “Jūrmalas festivāla” koncertiem un tiešraidēm pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...