Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Vjačeslavs Mitrohins un Aivars Hermanis Ungurmuižā spēlēs latviešu blūzus

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 21.maijā plkst. 18.00 Ungurmuižā notiks leģendāro ģitāristu Aivara Hermaņa un Vjačeslava Mitrohina dueta “2 no PKPV” koncerts. Koncertu rīko UNGURMUIŽA sadarbībā ar “BILŽU BIROJU”.

Biļetes iespējams iegādāties elektroniski Biļetes uz Vjačeslavs Mitrohins un Aivars... un arī “BIĻEŠU PARADĪZES” kasēs.

“Divi no pilsētas, kurā piedzimst vējš” jeb “2 no PKPV” ir akustisko ģitāru duets, kurā muzicē Vjačeslavs Mitrohins un Aivars Hermanis - divi ģitāristi ar līdzīgu karjeru un pieredzi: abi dzimuši un muzicēt sākuši Liepājā - vēju un rokmūzikas pilsētā, pagājušā gadsimta 60tajos gados; abi tikuši atzīti par labākajiem ģitāristiem daudzos festivālos, konkursos un aptaujās. Turpinājuši karjeru Latvijas Filharmonijas kolektīvos un Latvijas Radio estrādes orķestrī, kā arī piedalījušies neskaitāmos skaņu ierakstos, dibinājuši un vadījuši grupas, ansambļus, projektus. Abi ģitāristi arī komponē.

Koncertā “2 no PKPV” atskaņo Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Imanta Kalniņa, kā arī pašu Vjačeslava Mitrohina un Aivara Hermaņa dziesmas blūza stilā. Koncertprogrammā iekļauti arī skaņdarbi no klasiskās rokmūzikas “zelta” repertuāra, piemēram, grupu “The Beatles”, “Creadence Clearwater Revival”, Chuck Berry u.c. dziesmas, arī klasikas skaņdarbi, kurus mūziķi interpretē savā unikālajā ģitārspēles manierē.

Pirmoreiz blūza nosaukumu latviešu estrādes žanrā savās dziesmās iemūžināja komponisti Aivars Krūmiņš (Blūzs, 1971) un Uldis Stabulnieks (Miglas blūzs, 1972). Abus šos skaņdarbus izpildīja Viktors Lapčenoks. Arī bez pieminēšanas nosaukumā blūza un afroamerikāņu mūzikas izteiksmes līdzekļi bijuši tuvi un saistoši virknei redzamāko komponistu, to vidū Mārtiņam Braunam, Jānim Lūsēnam, kā arī Zigmaram Liepiņam, un, protams, Raimondam Paulam.
Atskārsme par to, ka lielā daļā latviešu popmūzikas dziesmu rodamas apslēptas blūza vai spiričuela harmonija, ritmika un forma, ģitāristam Vjačeslavam Mitrohinam radās pirms vairākiem gadiem, vienlaikus ar ģitāras meistaru Aivaru Hermani, un abi ķērās pie pašmāju hitu blūza versiju izstrādāšanas. Sākotnēji dažas no tām ģitāristu dueta priekšnesumos izskanēja mūzikas un mākslas festivāla “BILDES” koncertos, liekot sajūsmināties par latviešu skaņražu prasmi iekodēt blūza atslēgu pat četrdesmit gadus senos sacerējumos.

Latvisko blūzu virkne ir iemūžināta arī albūmā “ Latviešu blūzi”.
Ģitārists Vjačeslavs Mitrohins uz skatuves ir kopš 1968. gada. Savulaik viņš pats jokojot sevi nosaucis par muzikālo bandītu, un vizuāli Mitrohins nereti salīdzināts ar skandalozo rokeri Elisu Kūperu. Taču ārējais huligānisms ir tikai maska Vjačeslava visaugstākās klases meistarībai un profesionālismam, kas slīpēts teju piecdesmit gadu garumā. Ģitāra viņa rokās ne tikai raud un dzied, bet arī kauc, vaimanā, dusmojas, radot klausītājā vienreizējas emocijas.

Ģitārists Aivars Hermanis ir muzicējis Jura Pavītola grupā, grupās “Suvenīrs”, “Tip-Top”, “Modo”, “Opus”, “Remix”, R. Paula ansamblī, Latvijas Valsts Televīzijas un Radio orķestrī, G. Rozenberga Bigbendā, “Stabu ielas džess” orķestrī, Laimas Vaikules grupā. Viņš veicis vairāk nekā 1000 studijas skaņu ierakstus, piedalījies vairāk kā 50 LP un CD ierakstos Aivars joprojām muzicē dažādos džeza un populārās mūzikas projektos “Bague Duo”, “AG 3’O” u.c., kā arī sadarbojas ar Ievu Akurateri, Aiju Vītoliņu, Inetu Rudzīti un Laimi Rācenāju.

Plašāka informācija par Vjačeslava Mitrohina un Aivara Hermaņa koncertprogrammu “BILŽU BIROJĀ” (tālr.: 29282866).
Koncerta apmeklētājiem iespējams rezervēt muižas viesnīcā kādu no istabiņām (tālr.:…e-pasts……www….).
Pirms/pēc koncerta iespējams izstaigāties pa plašo un skaisto muižas teritoriju

Koncerta apmeklētājiem muižas teritorija būs atvērta no plkst. 17.00. Pirms un pēc koncerta būs iespējams izstaigāties pa plašo un skaisto muižas teritoriju.
Koncerts notiek divās daļās.
Koncerta apmeklētājiem būs atvērta bufete.
Tuvojoties koncertam, biļetes cena var paaugstināties.

Koncerta laikā tiks filmēts un fotografēts. Ar koncerta biļetes iegādāšanos un savu klātbūtni koncerta laikā – biļetes īpašnieks neiebilst, ka pasākuma laikā uzņemtais foto un video, neidentificējot konkrētas personas, var tikt publicēts un izmantots publicitātes sabiedrības informēšanā par notikušo pasākumu..