Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Šodien tiks noskaidroti Zelta Mikrofons 2021 laureāti

Redakcija
Redakcija

Ar Latvijā spožāko mūziķu lielākajiem hitiem un pirmatskaņojumiem rīt jau 25.reizi notiks Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons” svinīgā ceremonija un aizvadītā gada labāko ierakstu godināšana.

Ceremoniju filmēšanas studijā, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma jaunajā Mediju centrā, ar priekšnesumu pagodinās Maestro Raimonds Pauls, kopā ar Gunti Skrastiņu izpildot dziesmu no nominētā albuma “Nopietni pa jociņam”. Izskanēs spēcīgais hits "Laime šī" dāmu trio Aijas Andrejevas, Kristīnes Pāžes un Agneses Rakovskas izpildījumā, kā arī dīva Linda Leen izpildīs savu pirms diviem mēnešiem klajā laisto singlu “Blue Monday”.
Ar savas radošās darbības retrospekcijām uzstāsies tādas Latvijas mūzikas zvaigznes kā Instrumenti un Ozols, kurš šogad svin savas radošās darbības divdesmitgadi un uz paveikto priekšnesuma veidā atskatīsies kopā ar reperi rolandu če. Garāžroka un hiphopa apvienojumu dziesmā "Urbis" piedāvās grupa Nova Koma ar reperiem Edavārdi un Idus Abra. Pirmo reizi izskanēs koncertversija Samantas Tīnas dziesmai "The Moon is Rising", kas šogad pārstāvēs Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Uz skatuves kāps arī debitante Loreta Reide, grupa Jāņa Ruņģa Klātbūtne, kā arī Chris Noah. Izskanēs pirmatskaņojumi Ivo Fomina dziesmai “Tu man esi”, kā arī Aijas Andrejevas un Zebrenes kopdarbam “Šamanis”.
Par atmosfēru rūpēsies lieliskie ceremonijmeistari Mārtiņš Daugulis un Kaspars Breidaks, kuri kopīgi ceremoniju vadīs jau trešo gadu.

Šogad visvairāk visvairāk nomināciju saņēmusi Aija Andrejeva, kura uz balvu Zelta Mikrofons pretendē kategorijā Popmūzikas albums un Dziesma, kā arī kopdarbs “Laime šī” pretendē uz balvu trīs kategorijās - Dziesma, Radio hits un Elektrum Gada dziesma. Trīs kategorijās uz Zelta Mikrofona statueti pretendē Triānas Parks, Dons un Carnival Youth, savukārt, divas nominācijas saņēmuši daudzi mūziķi, kuru skaitā ir Kārlis Kazāks, Ozols, Ūga, Kārlis Auzāns, Liepājas Simfoniskais orķestris, Igo, Sudden Lights, Tautumeitas un citi.
Jau ziņots, ka balvu par Mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņems bērnu vokālā studija “Knīpas un Knauķi”. Kā ierasts, pasākuma noslēgumā tiks apbalvots arī uzvarētājs kategorijā Gada albums - tajā iepriekš nav zināmi nominanti, jo ikviens albums, kurš uzvar savā žanra kategorijā, var žūrijas vērtējumā kļūt arī par Gada albumu.

Ar LaIPA, Elektrum, Vivus.lv un Kultūras Ministrijas atbalstu balvu pasniegšanas ceremoniju ikviens interesents varēs baudīt televīzijas tiešraidē 16.martā plkst. 21.10 kanālā TV3 un TV3Play.