Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Koncertzāle “Rīga” aicina uz gada jubilejas koncertu!

Redakcija
Redakcija

Jau svētdien, 20. septembrī apritēs gads kopš savas durvis skatītājiem vēra atjaunotā koncertzāle “Rīga”. Šī gadadiena tiks atzīmēta ar īpašu koncertu “Ivara Vīgnera Zelta dziesmas”, uz kuru aicināts ir ikviens!

Pirms gada – 2014. gada 20. septembrī, ar Latvijas koncertu vēsturē rekordilgu – turpat piecas stundas ilgu koncertu, tika atklāta koncertzāle “Rīga”, kas jau savā pirmās darbības gadā spēja kļūt par nozīmīgu Latvijas kultūras dzīves elementu, par ko liecina tās telpās notikušie 168 pasākumi un vairāk nekā 100000 skatītāju, kas pērn vēra koncertzāles durvis, lai apmeklētu kādu no tajā notiekošajiem koncertiem, teātra izrādēm vai konferencēm.

Lai arī jaunās sezonas sākums bija vētrains un skaļš, koncertzāle savu darbību turpina un aicina ikvienu uz gadadienas koncertu, kam dots nosaukums “Ivara Vīgnera Zelta dziesmas”. Ar šo gadadienas koncertu koncertzāle “Rīga” aizsāk jaunu tradīciju – ik gadu 20. septembrī koncertzālē “Rīga” notiks koncerts, kas tiks veltīts kāda izcila Latvijas dzejnieka vai komponista daiļradei. Šogad, godinot Ivara Vīgnera piemiņu, koncertā skanēs viņa populārākie hiti Ojāra Grinberga, Ingusa Pētersona, Žorža Siksnas, Ērika Kamerūta, Gintas Krievkalnes un Jura Vizbuļa izpildījumā. Par koncerta muzikālo noformējumu rūpējas viens no Ivara Vīgnera skolniekiem – Kristaps Krievkalns un viņa mūziķi.

Savukārt koncerta pirmajā daļā plašākai publikai sevi parādīs vairāki jaunie mākslinieki – ģitārists Miks Akots, saksofonists Aigars Raumanis un pianiste Marta Balode, kurus plašāka sabiedrība iepazina Latvijas TV raidījumā “Radīti mūzikai”. “Šī būs jauna tradīcija, kuras ietvaros vienā koncertā godināsim gan vecmeistarus, gan dosim iespēju sevi parādīt jaunajiem talantiem”, saka koncertzāles “Rīga” vadītājs Juris Millers. Koncerts “Ivara Vīgnera Zelta dziesmas” notiks 20. septembrī pl. 18.00 un biļetes uz to vēl ir nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs.

Šosezon koncertzālē “Rīga” ir gaidāma virkne spožu un kultūrvēsturisku koncertu, starp kuriem īpaši gribētos izcelt Margaritas Vilcānes 75 gadu jubilejas koncertu, kas notiks tieši Latvijas estrādes karalienes dzimšanas dienā, kvarteta “Eolika” 35 gadu jubilejas papildkoncertu, koncertu “Stabulnieks. Čaks. Rīga”, jau par tradīciju kļuvušo koncertu ciklu “Rīgas Ziemassvētki”, kas šogad top sadarbībā ar Raiti Ašmani, grupas “Iļģi” ziemas saulgriežu nakts koncertu, kā arī koncertus “Raimonda Paula Vecgada melodiju virpulis”, ar kuriem sagaidīsim 2016. - Maestro jubilejas gadu. Tāpat nozīmīgu lomu koncertzāles repertuārā ieņem Latvijas Jauantnes teātris, kas savu sezonu 1. septembrī atklāja ar Jura Kulakova muzikālo izrādi “Mazais princis” un šosezon piedāvās ne tikai jau iepriekš iestudētās izrādes (“Un atkal Pifs”, “Eslingena”, “Cukurs.Herberts Cukurs”, “Žanna d’Arka”, “Gumijas princis”, “Facebook. Post Scriptum”, u.c.), bet arī vairākus jauniestudējumus – tostarp Margaritas Stārastes pasaku “Kraukšķītis” (ar Nika Matvejeva un Marata Samauska dziesmām), piedzīvojumu stāstu “Kapteiņa Granta bērni”, pasaulē zināmā mūzikla “Boyband” Latvijas pirmizrādi un dokumentālās dramaturģijas jauniestudējumu “Janvāris 1991.”