Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris LAIKS aicina uz labdarības koncertu “Tuvu, tuvu, tepat…”

Redakcija
Redakcija

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris LAIKS, diriģente Ilze Balode un kormeistare Laura Bluķe kopā ar domubiedriem jau trešo gadu aicina uz labdarības koncertu “Tuvu, tuvu, tepat… ”, kas notiks šo sestdien, 15. decembrī pulksten 16:00, Liepājas baptistu Pāvila draudzes baznīcā. Šī gada labdarības koncerta mērķis - atbalstīt cilvēkus, kas zaudē vai jau zaudējuši tuviniekus, sniedzot viņiem iespēju saņemt psiholoģisku palīdzību pie speciālistiem un terapeitiem.

Ziemassvētki ir laiks, kad, lūkojoties uz aizvadīto gadu, atskatāmies uz ieguvumiem un zaudējumiem, priecīgiem un skumjiem brīžiem. Tas ir laiks, kad cilvēku sirdīs ir īpaša vēlme palīdzēt līdzās esošajiem, lai svētku prieku izjustu ikviens. Vēloties darīt labu līdzcilvēkiem, 2016. gada nogalē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris LAIKS aizsāka savu labdarības koncertu ideju. Tā radās, pamanot un aizdomājoties par to, ka ikvienam no mums līdzās ir cilvēki - kolēģi, draugi vai paziņas, kuru ikdiena nav viegla dažādu apstākļu dēļ. Ir situācijas, kur labdarības mērķis ne vienmēr ir lielas naudas summas, bet tieši uzmanība, cilvēcība un sirdssiltums kopā ar finansiālo atbalstu. Iepriekšējos divos labdarības koncertos tika atbalstītas ģimenes, kuru ikdienu ietekmē celiakija, kā arī tie vecāki, kuri audzina un lolo bērnus ar īpašām vajadzībām.

Diriģente Ilze Balode stāsta: “Katru gadu izvirzot labdarības mērķi, apjautājam un izzinām mūsu tuvāko loku un vajadzības. Šogad līdz mums nonāca ļoti daudz patiesi skumju ziņu, tādēļ šajā reizē mēs ļoti vēlamies palīdzēt tiem sāpju un ciešanu plosītiem līdzcilvēkiem, kuri zaudē vai jau ir zaudējuši savus mīļos.”

Labdarības koncertā piedalīsies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris LAIKS (diriģente Ilze Balode, kormeistare Laura Bluķe), PIKC “Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola” zēnu koris (diriģente Ilze Balode) un kora klases audzēkņi, dziedātāja Laura Bluķe, čelliste un dziedātāja Tabita Balode, vijolniece Helēna Eglīte. komponists un pianists Jānis Strazds.

Programmā: Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Arvīda Žilinska, Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda un citu komponistu dziesmas.

Koncerta norises vietā varēs ziedot izvirzītajam labdarības mērķim.