Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne.

Redakcija
Redakcija

30. jūlijā vakarā Mazajā Mežotnes pilī izskanēs tradicionālais Pētera Vaska fonda koncerts “Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne”. Uzstāsies Gunta Ābele (čells), Giovanni Fornasini (klavieres) un Magdalēna Geka (vijole) ar ievērojamu programmu, kurā ietilpst skaņdarbi no tādiem komponistiem kā Romualds Kalsons, Maija Einfelde, Pēteris Vasks, Jānis Mediņš. Šis koncerts izceļas citu fonda rīkoto koncertu starpā, jo tajā tiks atskaņoti divi jaundari: komponista Matīsa Čudara jaundarbs vijolei un čellam kā arī Ellas Mačēnas jaundarbs vijolei, klavierēm un čellam.

Magdalēna Geka plaši uzstājas visā Eiropā gan kā kamermūziķe, gan kā soliste. Kopš 2022.gada marta viņa ir izcilā franču stīgu kvarteta "Akilone" 1.vijole. Kā soliste un atskaņojuma vadītāja uzstājusies ar orķestri "Kremerata Baltica", Overņas Nacionālo orķestri (Orchestre National d'Auvergne), Latvijas nacionālo simfonisko orķestri, Parīzes konservatorijas laureātu orķestri un daudziem citiem orķestriem un ansambļiem. Absolvējusi Parīzes nacionālo konservatoriju vijoles un kameransambļu specialitātēs, studējusi arī Karalienes Elizabetes mūzikas kapelā Beļģijā un Lionas nacionālajā konservatorijā. Magdalēna pastāvīgi spēlē Trio Carmine (Anna Gāgane, klarnete, Lūkass Loss, klavieres) un duetos ar pianistiem Ivetu Cālīti un Kišinu Nagaju (Kishin Nagai). Magdalēna Geka nominēta Lielajai mūzikas balvai divas reizes, arī par koncertu “Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne.” 2019. gadā.

Gunta Ābele ir vairāku balvu laureāte, divkārtēja Kīfera Hablitcela balvas stipendiāte. Viņa ir divas reizes nominēta Lielajai mūzikas balvai, piedalījusies Šlesvigas-Holšteinas festivālā (Hamburga), Zalcburgas mūzikas festivālā. Gunta Ābele ir kamerorķestra “Camerata Basilea” dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja.

Giovanni Fornasini ir vairāku balvu un stipendiju laureāts, atzīts kamermūziķis.

Koncerts top sadarbībā ar VKKF atbalstu mērķprogrammas «KultūrELPA» ietvaros.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.